Hlavní obsah

Pokud kočku nechcete, alespoň ji doneste do útulku. Co všechno jeho pracovníci řeší?

Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

V útulcích po celé České republice končí nemocné, nekastrované, zavšivené a podvyživené kočky. Ale stále je lepší varianta nechtěného domácího mazlíčka do útulku donést než nechat potulovat světem. Dnešní host Rána na gauči, předsedkyně spolku Naděje pro kočky v Plzni, Helena Straková, radila, jak takovým kočkám můžeme pomoci.

Článek

Kočky mají svou hlavu a musíte je respektovat. Jinak spolu nebudete vycházet. „Lidé si pořídí kočku, protože jim přijde péče o ni jednodušší než třeba o psa. Po pár týdnech zjistí, že takto si ale společné soužití nepředstavovali,“ říká Helena Straková z útulku Naděje pro kočky v Plzni.

Jestli vám není osud kočiček lhostejný a chcete podpořit útulek v Plzni, můžete přispět jakoukoliv částkou na účet 2301205578/2010. Co vše musejí v útulcích řešit, jak se tam kočkám žije a daří se jim sehnat nové majitele? Jak si můžete osvojit kočičku z útulku třeba právě vy? Nejen to se dozvíte ve videu nad článkem.

O kočky se zajímal i Radek Hrdina v rámci rubriky Česko vstává. Tentokrát se vydal na veterinu. V dalším videu se tak dozvíte něco o péči o kočky a jejich výchově.

Celý pořad Ráno na gauči sledujte každý všední den od 6:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Video: Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované