<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Eewee
|
Předmět: PP a přetisk Přitlapkováno: 4. 4. 2010 13:52:28 |
|
|
Dobrý den,
prolézám různá fóra a někde jsem se dočetla, že existuji přetisky na rodokmen.
Mohl by mi to někdo prosím objasnit?
Předem děkuji |
|
|
Odpovědět
|
|
Laky
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 4. 2010 14:04:06 |
|
|
Z Chovatelského řádu:
4 Přetisk Nevhodné k chovu:
4.1 je zpravidla nevratný;
4.2 je použit zejména:
4.2.1 pokud při cílené nebo řízené plemenitbě poradce chovu páření předem písemně neschválil;
4.2.2 pokud při řízené plemenitbě chovatel nedodržel předem stanovená pravidla nebo byl experiment předčasně ukončen;
4.2.3 pokud okolnosti nasvědčují důvodnému zpochybnění identity některého z rodičů vrhu;
4.2.4 na žádost chovatele.
5 PP je možné alternativně doplnit přetiskem Bez oprávnění k chovu. Tento přetisk je určen pro označení PP zvířete, u nějž si chovatel nepřeje, aby bylo z jakéhokoliv důvodu v budoucnosti využito pro chov. Pominou-li důvody pro toto rozhodnutí, může majitel chovatelské stanice, ze které zvíře pochází, požádat o vystavení duplikátního PP bez tohoto označení. Postupuje se stejně, jako u jiné žádosti o vystavení duplikátního PP.
My běžně využíváme u koťat prodávaných na mazlíka přetisk Bez oprávnění k chovu, k čemuž nás donutily špatné zkušenosti. Tyto přetisky nezabrání odchovu bezpapírových koťátek, tam je dobré vyžadovat od majitelů veterinární potvrzení o kastraci. |
|
|
Odpovědět
|
|
Eewee
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 4. 2010 14:25:45 |
|
|
Wow, to byl fofr, moc děkuju
Mám ještě dotázky...
Žádá se o ten přetisk nějak speciálně? nebo stačí u žádosti o rodokmeny akorát napsat, že u toho a toho chci ten a ten přetisk?
A ještě asi poslední, je to nějak zpoplatněné, ty přetisky?
Ještě jednou děkuji |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 4. 2010 14:46:04 |
|
|
Eewee napsal: | Wow, to byl fofr, moc děkuju
Mám ještě dotázky...
Žádá se o ten přetisk nějak speciálně? nebo stačí u žádosti o rodokmeny akorát napsat, že u toho a toho chci ten a ten přetisk?
A ještě asi poslední, je to nějak zpoplatněné, ty přetisky?
Ještě jednou děkuji |
Přetisk není zpoplatněn a stačí o něj požádat v poznámce v krycím listu. Ke zpoplatnění by došlo pouze v případě že budete chtít u některého kotěte v budoucnu přetisk zrušit, potom je nutné vystavit nový rodokmen bez přetisku a za jeho vystavení zaplatit. |
|
|
Odpovědět
|
|
Eewee
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 9. 2010 11:34:12 |
|
|
Zdravím,
tak mam doma rodokmeny a víte co jsem zjistila ? že jsem zapomněla dát žádost o přetisk, hlavně že jsem se tady na to ptala
Nemáte tu někdo naskenovaný rodokmen s přetiskem? Zajímá mě, jak to vypadá oproti klasickému
Děkuji |
|
|
Odpovědět
|
|
ZdenkaP
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 9. 2010 19:58:49 |
|
|
Scan nemám, ale je to razítko v horní části PP u jména kočky.
Když poprosíte paní Šimkovou a pošlete jí PP zpět, orazí Vám je dodatečně. _________________ Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz
Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg) |
|
|
Odpovědět
|
|
Eewee
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 9. 2010 20:06:22 |
|
|
Dobry vecer,
ano, uz me to take napadlo, budu ji zitra volat a zkusim to nejak domluvit.
Tak uvidme.
Dekuji |
|
|
Odpovědět
|
|
|