Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Kočka ukradená na veterině Praha-Nusle

Fórum: Veterináři

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Emma



Založen: 07.07.2018
Příspěvky: 3

Předmět: Kočka ukradená na veterině Praha-Nusle
PříspěvekPřitlapkováno: 7. 7. 2018 23:50:43
Odpovědět s citátem

Varuji před veterinární „klinikou“Praha Nusle, kde už mě připravili o 2 kočky.

V prvním případě si po noční „hospitalizaci“ personál ráno po příchodu ani nevšiml, že je kočka mrtvá.
Zvláště druhý případ je otřesný a byť se zdá neuvěřitelný. je bohužel pravdivý.

V žádném případě na této veterině nenechat zvíře k tzv. hospitalizaci, protože to je ve skutečnosti uskladnění zvířete ve vážném stavu v objektu, kde je mimo ordinační hodiny samo, bez jakékoliv péče a přítomnosti personálu. Za to si účtují 1500,- Kč za noc.

Také se může stát, že tam vaše kočka zmizí a už ji nikdy neuvidíte , jako se to stalo mně loni o vánocích.
Moje roční kočička měla tu smůlu, že onemocněla o vánočních svátcích. Měla průjem a nežrala, mladá veterinářka si s tím evidentně nevěděla rady a kočku nechala na ošetřovně k hospitalizaci, Stav se nezlepšil a veterina nebyla přes Nový rok v provozu, proto jsem si přijela kočku vyzvednout. Veterinářka požadovala zaplatit 5000,-Kč, přestože jsem jí už den předtím zaplatila
2 500,-Kč a o žádné další platbě mě neinformovala. Protože jsem částku u sebe neměla, doktorka řekla, že mně kočku nevydá. Kočka, která byla ve vážném stavu, nepřijímala potravu. v noze měla zapíchnutou infůzní jehlu a v nose kanylu od výživové sondy, byla zavřena na veterině sama 4 dny bez jakékoliv péče, protože veterinářka odjela na Silvestra. Po svátcích, kdy jsem si chtěla kočku opět vyzvednout, abych vyhledala jinou veterinu, na mě majitel „kliniky“ řval do telefonu a za vydání kočky požadoval 15 000,-Kč. Také vyhrožoval ,že bude kočku, která měla permanentní průjem, operovat na neprůchodnost střev. Pochopila jsem, že chce kočku zřejmě využít jako pokusný materiál pro chirurgický výcvik a obrátila jsem se okamžitě na veterinární správu, aby šetřila podezření na týrání zvířat v tomto zařížení. Bohužel veterinární správa a později ani Komora veterinárních lékařů neměly zájem věc vyšetřit v duchu zásady „veterinář veterináře nepotopí“ .Veterinární správa mně „poradila“, že se mám kočky vzdát a bude umístěna do útulku, což jsem odmítla.
Kočičku jsem vypiplala od malého kotěte, které bylo vyhozené do lesa, měla jsem ji moc ráda, byla přítulná a komunikativní, byla to moje rodina.
Pokud přežila zacházení na veterině v Nuslích, je možná už půl roku zavřená někde v kotci v nějakém útulku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Filip
Webmaster


Založen: 28.01.2006
Příspěvky: 555
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 10. 7. 2018 8:03:00
Odpovědět s citátem

FYI, požádal jsem včera veterinu Nusle o jejich stanovisko.
_________________
Filip (Lilly a Charlie)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Filip
Webmaster


Založen: 28.01.2006
Příspěvky: 555
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 7. 2018 7:41:26
Odpovědět s citátem

Zde je vyjádření kliniky:

citace:
Dobrý den, na paní je momentálně podán podnět na státní veterinární správě v Praze, týká se podezření na porušení zákona na ochranu proti týrání 246/1992 Sb.. Majitelka donesla na ošetření v průběhu vánočních svátků zanedbanou kočičku za jejíž péči nejen že odmítla celou částku zaplatit, ale nechtěla jí poté poskytnout ani ošetření jinde (kam jsem jí sama nabízela odvoz vlastním automobilem) Vzhledem k tomu, že by pacient bez ambulantní terapie nepřežil, jsem odmítla pacienta majitelce vydat, vybavila jsem jí veškerou dokumentací a správami i osvědčením, že jí pacienta z těchto důvodů odmítám vydat.

Majitelka na nás podala celkem dvě stížnosti-jednu na SVS Praha, od které u nás byla v průběhu léčby (kterou naše klinika celou zafinancovala) a neshledala žádné pochybení. Druhou stížnost již majitelka zaslala na Komoru veterinárních lékařů (vyjádření z komory zasílám v příloze). Kočka je nyní v nejlepších rukách,celkově léčba v nákladech vyšla okolo 15tisíc korun a to nepočítám osobní čas strávený v průběhu svátků s tímto pacientem, kdy naše klinika byla zavřená. Celou medikaci mám pečlivě zapsanou a všechna vyšetření včetně cen laboratorních vyšetření jsem odeslala na žádost komise veterinárních lékařů.

Bohužel majitelka píše lživé komentáře nejen na Váš server, ale i další servery (např. seznam.cz), kde na rozdíl od „Modrého kocouře“ nefiguruje pod svým jménem, nicméně používá v komentářích stejné slovní formulace. Na to, jak se vyzná v internetových portálech mě udivuje, že mi na otázku, proč s tak vážným stavem nepřišla s kočkou dříve, odpověděla, že neměla možnost zjistit, která veterina je přes Vánoce otevřená. Paní Cimburková opakovaně odmítla uznat, že kočka je zanedbaná (masivní zablešení-chudokrevnost, dehydratace, tělo pokryté stolicí a močí, selhání ledvin v důsledku dehydratace a následné zjištění lymfoplasmocytárního zánětu v tenkém i tlustém střevě vyvolané dlouhodobými střevními problémy). Majitelka očekávala okamžitou diagnozu, přitom bohužel nebyla schopná zaplatit ani základní péči. Vzhledem k tomu, že spolupracujeme s mnohými záchrannými projekty a organizacemi a tyto situace jsme zvyklí řešit, jsme se kočičky ujali a poskytli jí maximální možnou péči.

Se serverem seznam.cz momentálně řeším v podstatě to stejné. Upřímně doufám, že člověk jako paní Cimburková již nikdy nebude chovat žádné zvíře. Bohužel neočekávám, že se státní veterinární správa nějakým způsobem domluví s obcí s rozšířenou působností na odebrání dalších zvířat, která se obávám, že paní Cimburková chová. Bylo zjištěno, že se tato osoba zdržuje v zahrádkářské kolonii u Ondřejova a je problematické jí jakkoliv zkontaktovat. Nereaguje na telefony ani na emaily nejen od nás, ale ani od výše zmíněných orgánů.

Děkujeme za možnost se vyjádřit, nicméně bohužel, pokud tato osoba bude chtít dál poškozovat naší kliniku, může to zvesela činit dále. Jediným zadostiučiněním je pro mne fakt, že mladá kočička i přes velmi nepříznivou prognozu zabojovala a nyní je téměř bez následků, žije v optimálních podmínkách a funguje pouze na speciální dietě.

Věřím, že majitelka má kočky opravdu ráda, protože kdyby ne, tak by veterinární ošetření nevyhledala vůbec. Myslím si, že velká část pochybení vyplývá z horších finančních možností majitelky. Díky aroganci a neschopnosti až absenci snahy se domluvit s ošetřujícím lékařem či eventuelně i lékaře vyměnit a poskytnout další péči své kočce, může majitelka maximálně zpytovat své vlastní svědomí.

Za celou veterinární kliniku děkuji za zkontaktování a snahu, velmi si jí ceníme. Vzhledem k náročnosti a vypjatosti této situace velmi doufám, že je to naposledy, co něco podobného musíme řešit. Snažíme se ke každému pacientovi přistupovat individuálně, spolupracujeme s kastračními kočičími programy (Felity) a záchrannými projekty pro kočky (Catworld, Bastet, Destiny Paws, Pet Heroes, Psí život, Tety v akci a další) a sami máme doma zachráněné chlupáče z nevhodných podmínek a to jak psí tak kočičí.

S pozdravem

MVDr. Klára Kunčická
Veterinární klinika Nusle

_________________
Filip (Lilly a Charlie)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Emma



Založen: 07.07.2018
Příspěvky: 3

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 7. 2018 17:23:16
Odpovědět s citátem

Myslím, že soudný čtenář si najde pravdu.
MVDr. Kunčická tvrdí, že odmítla kočku vydat kvůli nedostatečné domácí péči, pokud by ale ode mne dostala požadovaných 5000,-Kč, tak by žádné zanedbání péče neshledala a kočku bych si v klidu odnesla. Na veterině jsem nebyla poprvé, takže mě rozhodně nemohla pokládat za individuum, které chce utéci bez placení či bezdomovce ze zahrádkářské kolonie.

Je pravda, že kočka byla ve vážném stavu, to ale doktorce nevadilo, že mě nechala se zvířetem čekat v mrazu 2 hod. na ulici, protože začala ordinovat místo ve 13 až v 15 hod a i s dalšími pacienty nás nepustila ani do čekárny.
MVDr. Kunčické vadilo, že zvíře, které mělo permanentní průjem a bylo 3 hod. na cestě, je znečištěné výkaly. S tím jsem cestou vlakem nemohla nic dělat.

Jako prvotní problém řešila, že má blechy, aby mně vnutila drahé antiparazitikum,protože zřejmě neví, že na nemocné zvíře nelze aplikovat antiparazitika. Domnívám se, že někdo, kdo se štítí nemocného zvířete nemá na místě veterináře co dělat.
Kočka byla na mě velmi fixovaná a na veterině byla vystavena značnému stresu, protože na klec, kde byla zavřena s infuzí, doráželi soukromí psi personálu, kteří volně pobíhali na ošetřovně.
Že byla o kočku zajištěna péče přes Nový rok je lež. Osobně jsem se na místě se svědky přesvědčila, že na ošetřovně žádný personál nebyl.

Veterinářka použila nemocné zvíře jako rukojmí, kterým mě vydírala, protože viděla, že mně na něm záleží, a snažila se mně zabránit, abych vyhledala jiného lékaře.
Stejně tak je lež, že jsem s veterinou nekomunikovala, byla to veterinářka, která při mém telefonátu odmítla vzít telefon a její kolega, kterého jsem v životě neviděla, byl na mě zcela bezdůvodně sprostý.

Trvám na svém tvrzení, že kočka byla ukradena, protože nikdo nerozhodl o tom, že by měla být odebrána majiteli, protože k tomu není žádný důvod.
Proč veterinářka tají, kde kočka je? Proč ji odmítá vydat majitelce?
Třeba proto, aby ji nemohl vyšetřit jiný lékař, aby se zjistilo, co se s ní celou dobu dělo.

Bohužel, jak jsem již uvedla, nelze dosáhnout, aby se příslušné instituce takovým jednáním veterináře zabývaly. Veterinární správa, přestože jsem upozornila, že je věc akutní, ji nechala 3 měsíce uležet, neprovedla žádná šetření na místě, neviděla kočku ani pracoviště. KVL po dalších 3 měsících pouze zopakovala formální písničku, že nikdo nepochybil.
Jedinou ochranou majitelů a jejich zvířátek je tedy jen zveřejnění takových případů, aby i veterináři pochopili, že si nemohou dovolit úplně všechno, pokud chtějí vydělávat.

Chovám zvířata celý život, v minulosti byli v Praze 3 veterináři, muselo se čekat, ale měli poměr ke zvířatům, dnes je veterinářů více než psů, ale bohužel mají
poměr především k penězům. To je moje zkušenost z Prahy.

Svůj příspěvek jsem napsala slušně, přesto, jak se veterinářka ke mně chovala, a co mně způsobila, jsem nikoho neurážela.
Při četbě její reakce, kdy mě nazývá osobou ze zahrádkářské kolonie je opravdu pro mě těžko uvěřitelné, že tato osoba má vysokoškolské vzdělání.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Jenik



Založen: 20.09.2018
Příspěvky: 1

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 9. 2018 7:19:28
Odpovědět s citátem

To je síla, živé zvíře jako fant, nedáš 5000,- zabavím ti tvoji kočku.
Jaká si ta veterinářka osobuje práva, kdo se jí podle jejích představ nezdá dost bohatý, tak mu sebere jeho zvíře. Nad tím zůstává rozum stát, to je opravdu normální krádež.
Pokud se týká těch zásluh, jako kastrace toulavých koček, tak je dobré si uvědomit, že to mladí veterináři nedělají ze žádné charity, ale především proto, že se to na těch kočkách učí, protože během studia si na živé zvíře nesáhnou. Sám jsem měl kočku z útulku, kterou tam nechali kastrovat v rámci těchto programů a na jejím bříšku bylo vidět, že se na ní učil nějaký břídil.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (34x)
2
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (17x)
3
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (17x)
4
Je libo pouzdro na telefon s kočičím zadečkem? (13x)
5
Britská krátkosrstá kočka (13x)
6
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (13x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top