Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

seznámit nebo neseznámit


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Markéta
Anonymní





Předmět: seznámit nebo neseznámit
PříspěvekPřitlapkováno: 7. 6. 2004 9:35:37
Odpovědět s citátem

Prosím o radu zkušenější chovatele. V rodině máme dva kocoury a bylo by fajn, kdyby jsme se mohli navzájem navštěvovat, ulehčilo by to hlídání v době dovolených a společné chvíle strávené na chalupě. Ale mám obavy ať nezačnou značkovat!!
Jeden žije s rodiči, je to 11ti letý perský kocour,není kastrovaný, je moc hodný, klidný, při kontaktu s jinými zvířaty zůstává celkem v pohodě - nereaguje agresivně, spíš se zatváří: koho to sem zas vedete a jde si zpátky lehnout do křesla, ale je trochu žárlivý. Druhý, britský kocourek, žije v domácnosti se mnou, má 7 měsíců a je to divoch Twisted Evil . Loví vše co mu přijde do cesty, každá návštěva co k nám přijde je pořádně prošacována (kontrola batohu, bot...), při návštěvě jeho kočičí sestřičky bránil své území asi hodinu než si začali hrát.
Jejich seznámení by proběhlo u našich, protože můj Bari nemá problém s cizím prostředím a nebude mít potřebu ho hájit. Chtěla bych si ale být aspoň trochu jistá, že nezačnou značkovat ať je nemusím dávat kastrovat. U toho staršího Arniho, by to byla tagédie, protože se za každou cenu chci vyhnout narkóze - velice špatně ji snáší a po posledním lékařském zákroku se zotavoval skoro týden, než si byl aspoň trochu jistý při chůzi a u jídla. Byl to boj o život! U toho mladšího by to snad nebyl takový problém, ale pokud to jen bude trochu možné, tak ho kastrovat nechci. Jsou to "panelákoví" kocourci a koťátka od nich nechci, ale myslím, že to je zbytečné, pokud nezačnou značkovat.
Taky moc prosím jestli někdo znáte dobrého veterináře v Ostravě, prosím napište mi. Děkuji mockrát za Váš čas, který jste strávili přečtením této prosby a budu moc ráda, když se mi ozvete. Markéta
marketa.mojziskova@seznam.cz
Odpovědět 
Tina



Založen: 30.01.2004
Příspěvky: 99

Předmět: Re: seznámit nebo neseznámit
PříspěvekPřitlapkováno: 7. 6. 2004 21:43:36
Odpovědět s citátem

Markéta napsal:
U toho mladšího by to snad nebyl takový problém, ale pokud to jen bude trochu možné, tak ho kastrovat nechci. Jsou to "panelákoví" kocourci a koťátka od nich nechci, ale myslím, že to je zbytečné, pokud nezačnou značkovat.

Milá Markéto,

seznamování zkusit můžete, protože máte kotě, které by mohl starší kocour dobře přijmout, ale nikdy nevíte jak to dopadne a to vám bohužel neřekne nikdo.
Co se týče kastrace, tak si myslím, že tím, že ho kastrovat nenecháte, tak mu tím jen přitížíte. Není pravda, že když od něj nechcete koťata a bude jen v bytě, kastrace je zbytečná. Naopak mu pomůže, protože jinak se z něj stane časem velmi aktivní kocour, který bude chtít při každé příležitosti ven a bude mňoukat a mňoukat a vám to za čas poleze na nervy a on se bude jen trápit, protože nebude moci vybít svou touhu. Po kastraci se kočky stávají mazlivější a přívětivější a to zvlášť kocouři. Mimo jiné tím také předejdete mnoha zdravotním problémům, které se mohou a nemusí časem vyskytnout.
To že nezačne značkovat nyní, neznamená, že to nemůže začít dělat později. Přijde změna ve vaší rodině, příchod nového člena v domácnosti a to se pak značkováním projevit může.

Seznámení doporučuji zkusit, ale nebude k tomu asi stačit jeden den, ale pravidelné návštěvy, protože jinak se zase odcizí a starší ho bude vždy brát po delší době jako vetřelce.
Pokud to nemáte k rodičům daleko, spíše doporučuji, aby k vám někdo docházel kocourka nakrmit a udělat mu společnost. Bude šťastnější nežli v cizím prostředí, změny kočky špatně snášejí a toto je nejlepší možnost, jak zabezpečit kocourka při dovolené.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Roman Dubravsky
Anonymní





Předmět: veterinář
PříspěvekPřitlapkováno: 29. 6. 2004 10:55:51
Odpovědět s citátem

Dobrý den,

není to sice v Ostravě, ale moji kocourci chodí k dr. Horákovi v Havířově-Šumbarku a jsme s ním velice spokojení. Oba byli u něj také kastrováni a nedošlo k žádným komplikacím. Ceny jsou průměrné.
Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (34x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (33x)
3
Debakl (21x)
4
HCM u koček - program PawPeds (21x)
5
Zlomek vteřiny (21x)
6
Byl jsem hubenej a mrňavej (20x)
7
Kočky a vepřové maso - jak je to ... (19x)
8
Deníček stříbrné šelmy – 6. část (17x)
9
Na domácí frontě klid? (16x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top