Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Nové kotě pro začátečníka


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Kateff



Založen: 03.02.2013
Příspěvky: 1

Předmět: Nové kotě pro začátečníka
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 2. 2013 14:05:31
Odpovědět s citátem

Zdravím!

Vždy jsem byla kočičí člověk, psi (až na toho našeho) moc ráda nemám a přemýšlím nad pořízením kočičky. Jsem studentka, bydlím v bytě v Praze (dva pokoje a tři lidé, já a přítel v jednom, spolubydlící ve druhém) a na víkendy jezdím domů za rodiči. V předchozím studentském bytě jsme zvířata mít nemohli, v novém nám to majitel dovolil a já od té doby nemyslím na nic jiného, než na kočku...

Dle povahy si myslím, že by pro mě byla nejlepší britka, protože nepotřebuje smečku a vydrží sama, když budu ve škole. Navíc nechci, aby kočka lítala po venku, v Praze mi to přijde jako čiré bláznovství a doma na vesnici by se mi někde ztratila, někde něco sežrala, prostě ne, chci vyloženě domácí kočku.

Problém by byl asi s víkendy, kdy bych ji chtěla vozit s sebou k rodičům, daleko to sice nemáme, ale nevím, jak by to nesla každý týden sem a tam, a hlavně jak by se snesla s pejskem rodičů, který je v domě (bostonský teriér, pes, 8 let, trochu rozmazlený fracek...).

V bytě v Praze mám vše rozmyšlené, toaletu, škrabadlo, krabice...

Prosím o radu těch zkušenějších. Britku nebo mohu klidně zkusit kočičku z útulku? Jak na jízdy vlakem a autobusem a co "kámošení se" se psem? Mám ještě počkat?

Děkuji za Vaše odpovědi.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Balisek



Založen: 07.12.2007
Příspěvky: 74

Předmět: Re: Nové kotě pro začátečníka
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 2. 2013 21:03:02
Odpovědět s citátem

Je hezké číst příspěvek od někoho, kdo vše rozumně plánuje a má to v hlavě srovnané:-) Jestli jsou kočce nakloněni i Vaši spolubydlíci a jste s to utáhnout pravidelné (i případné nárazové) výdaje, tak pro ne?! Akorát pak musíte počítat s tím, že se Vám stíží hledání nájemného bydlení v budoucnu, jelikož - jak jste už sama zjistila, ne všichni majitelé bytů jsou zvířatům nakloněni...

Na otázku, zda si pořídit britku nebo kotě z útulku, neexistuje jednoznačná odpověď - každá z těchto variant má své pro i proti. Britské kočky jsou obecně klidnější, méně tepmeramentní, nevyžadují tolik aktivní pozornosti. Navíc kotě z chovatelské stanice pochází z linií po generace chovaných v bytě - tudíž takovou kočku to netáhne ven, necítí "volání divočiny". Na druhou stranu pořízením kotěte z útulku uděláte dobrý skutek a v kvalitním depozitu Vám vyberou zvířátko, které bude odpovídat Vašemu životnímu stylu - a cenový rozdíl také není zcela zanedbatelný...

Co se cestování a změny prostředí týče, každá kočka jej zvládá jinak - jedna je zdatná cestovatelka a pro druhou to znamená obrovský stres. Hodně závisí také na tom, jak na kočky reaguje pes rodičů - ačkoliv boston vypadá jako roztomilý klaun, pořád je to temperamentní teriér s loveckými pudy! S dpstatkem jídla a vody však není problém nechat kočku občas o víkendu samotnou (zvláště pokud máte kočkomilné spolubydlící, kteří by jí dělali společnost).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Efis



Založen: 29.08.2008
Příspěvky: 48
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 9. 2. 2013 16:45:19
Odpovědět s citátem

Dobrý den, britku mám doma, můžu Vám proto tuto volbu schválit - pokud tedy nepotřebujete něco extra akčního. Jsou to podle mě neproblémové kočky, sice nijak neholdující velkým změnám, ale když je potřeba, tak se přizpůsobí bez větších cirátů. Jen bych radila ji nepřesouvat každý týden o víkendu k rodičům a zpět. Daleko lepší pro ně je nechat je na místě (s plnou miskou, vodou a nějakými hračkami to v pohodě dva dny vydrží a bude si lebedit - vhodný je pro ně dobrý výhled do okolí). Kočka z útulku je trochu sázka do loterie. Nejspíš byste s ní zažila větší zábavu než s britkou, ale zase může mít své "mouchy". To je opravdu na vás. Fandím každému, kdo si nějakou kočku z útulku vezme. Britka je prostě kapánek "nudnější", ale jak jsem si ověřila, zase taková trochu "spolehlivější" kočičice. Dlouho jsem jí sama nemohla přijít na chuť, nicméně teď mi připadá, že jsem si nemohla vybrat lépe a do toho plemene jsem se zamilovala. Klidá, mírná, nenáročna (tudíž člověk nemusí mít výčitky, pokud je dlouho v práci a není doma hned po osmi hodinách), ale na druhou stranu dobrá parťačka, která nemívá (aspoň já to neznám ani od svých známých) problémy s chováním a čistotností. Nevyjadřuje lásku nijak vroucně, ale o to víc si pak člověk váží jejích přítulných projevů. Neleze po záclonách, neleze lidem na klín, je zdrženlivá. Když pak se o člověka jakoby mimochodem otře a "hodí po něm okem", případně se nechá hladit, tak to vnímáte jako velký projev náklonosti. No záleží na každém, já sama "to", co se mi vnuceje, moc nemusím, naopak pokud má někdo/něco opačný charakter, tak si mě to získá. Jinak za šest let mé kočky jsem se třikrát stěhovala a i když nebyla extra nadšená, nikdy mi nedělala problémy. Vždy si zvykla. Se psy moje britka vychází v pohodě právě proto, že je klidná (psi většinou "jdou" po tom, co se moc hýbe). Kdysi jsem si přivydělávala stříháním psů a kočka si chodila lehat na stříhací stůl ve chvíli, kdy jsem tam měla nějakého psa. Vlastně dodnes má radši psy, neboť měla možnost je od mala poznávat, než kočky, které viděla maximálně na výstavě. Psa bere v pohodě, kočku není schopná v jedné místnosti vydejchat. Takže hlavně bych řekla, že záleží na možnosti se se psy seznamovat, ale myslím, že tohle není problém. Nicméně konečná volba plemene kočky je stejně nakonec na vás:-). Jo a asi nemá cenu ani připomínat, že je kdyžtak dobré se zaměřit na chovku se zdravotně testovanými chovnými jedinci, opravdu se to vyplatí.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
eliskabritka



Založen: 06.01.2015
Příspěvky: 2

Předmět: britske kote
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 1. 2015 12:51:29
Odpovědět s citátem

Dobry den, vcera vecer jsem si privezla kotatkk britske kocky. Je to holcicka. Vypada spokojene ale vzdy kdyz se probudi tak mnouka. Mam pocit jestli ji neni smutno po mame a po sourozencich nebo ji snad neco chybi? Rano se napapala a i napila. Je ji 8 tydnu. Jinak nevim jak ji naucit na zachudek. Dnes udelala louzicku za dvermi . Poradite mi prosim? Vypadate jako zkusena chovatelka britky. Je to moje prvni kocicka tak jsem trosku vystrasena.
Dekuji moc.
Terka a mala Eliska Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
mmaat



Založen: 04.04.2014
Příspěvky: 2

Předmět: eliskabritka
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 1. 2015 15:16:41
Odpovědět s citátem

Dobrý den,
měla jste si o kočičkách napřed něco přečíst, osmitýdenní koťátko je ještě moc malé, při odběru by mělo mít 12 - 13 týdnů.
Pokud neumí na záchůdek (což by z původního bydliště umět měla!), zkuste ji na něj strčit vždy, když ji chytíte při čurání. Ukázala jste jí záchůdek? Kočky mají potřebu čurání i bobky zahrabávat, takže by to měla pochopit hned. Možná bude problém právě v tom, že je moc malá, ale myslím, že se to taky naučí.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Betty



Založen: 13.03.2008
Příspěvky: 446
Bydliště: Chouzavá

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 1. 2015 15:19:39
Odpovědět s citátem

Dobrý den,
ano, je jí smutno. Je to opravdu malé miminko, které by ještě mělo být u mámy. Koťata se odebírají až ve 12.týdnu. Pokud máte kotě z chovné stanice, tak jste si nevybrala dobře. Pokud máte kotě od množitele, nemáte záruku, že vaše kočka je skutečně britka. Ale to už nevrátíme, už se stalo. Teď se musíte koťátku velmi věnovat. Musíte ho naučit vše, co by ho naučila máma a jeho sourozenci. Kočky jsou čistotné, na záchod se naučí, ale ta vaše je opravdu malinká. Ve 12 týdnech by to už uměla, takhle jí to musíte naučit vy. Pokaždé, když kočička přičapne jako že chce čůrat, jí musíte rychle odnést na záchůdek. Záchod musí být takový, aby do něj tak malá kočka dokázala vylézt. Záchodků dejte po bytě víc, ať si zvykne. Nemusíte použít rovnou vyloženě kočičí záchod, stačí nějaká plastová miska nebo hlubší tác, do kterého vleze. Musíte si s kočičkou také hrát, aby jí nebylo smutno. Důležité je také správné a hlavně kvalitní krmení pro koťátka. Nebudete mít snadný úkol a tím, že jste si kočičku vzala takto malou můžete mít zaděláno na spoustu problémů. Uvidíte. Věnujte se kotěti co možná nejvíce. Přečtěte si zdejší fórum celé, je tu spousta dobrých rad a nápadů jak zvládnout péči o kotě. Držím vám palce, aby z vašeho prcka vyrostla krásná a klidná britka jak očekáváte a vše bylo v pořádku.
_________________
Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo

Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
eliskabritka



Založen: 06.01.2015
Příspěvky: 2

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 1. 2015 15:35:58
Odpovědět s citátem

Dobry den, kotatko mam od pani, ktera mela 4 a 3 uz rozdala. Neni to primo chovatelka. Mela male deti a kotatka uz nemohla zustat u nich. Uprimne jste me dost vydesili. Vse jsem si precetla. Ale lide v mem okoli meli kotatko treba uz od jednoho mesice a slo to. Snad to vse zvladneme. Krmivo jsem ji koupila kvalitni. Vypada v pohode a hodne spinka. Ale take si hraje a nevypada uplne nestastne. Na zachudek se budu snazit ji naucit. Ale bohuzel nebudu opet doma 24 hodin jako dnes. Tak snad to nejak zvladnem.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 8. 1. 2015 15:53:02
Odpovědět s citátem

Malé kotisko navíc potřebuje mít záchůdek "při tlapce". Nepíšete, kam jste záchůdek umístila, ale doporučila bych ho dát do místnosti, kde kotě spí, alespoň dočasně. Nemusí ani jít o nečistotnost, ale že to prostě nestihne. Také nepíšete, jaký typ záchůdku máte - pokud máte krytý a navíc třeba s dvířkama, ani s tím si kotiska občas hned neporadí. Takže pokud je krytý - tak odendat dvířka a případně sundat celý kryt.

Jen bych dodala - někdy je lepší pořídit si malá kotiska rovnou dvě, předejdete tím "výčitkám svědomí", že se kotisku stýská po ostatních kočkách.
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
palkovic



Založen: 26.01.2016
Příspěvky: 27

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2016 6:50:56
Odpovědět s citátem

April napsal:
Malé kotisko navíc potřebuje mít záchůdek "při tlapce". Nepíšete, kam jste záchůdek umístila, ale doporučila bych ho dát do místnosti, kde kotě spí, alespoň dočasně. Nemusí ani jít o nečistotnost, ale že to prostě nestihne. Také nepíšete, jaký typ záchůdku máte - pokud máte krytý a navíc třeba s dvířkama, ani s tím si kotiska občas hned neporadí. Takže pokud je krytý - tak odendat dvířka a případně sundat celý kryt.

Jen bych dodala - někdy je lepší pořídit si malá kotiska rovnou dvě, předejdete tím "výčitkám svědomí", že se kotisku stýská po ostatních kočkách.


100% máme 2 aje s nimi sranda. Kočka se naučí všemu, co nesmí dělat, trhat žaluzie, sedačku,lézt na stul, zatím nám to funguje
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (75x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (33x)
3
Britská krátkosrstá kočka (30x)
4
Kočičí jména (29x)
5
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (28x)
6
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (26x)
7
Mrouskání kočky (říje) (25x)
8
Mňoukání a štěkání (22x)
9
Kočka a umění. 10. díl: 20. století (21x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top