Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Kocour ke krytí


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Lenka
Anonymní





Předmět: Kocour ke krytí
PříspěvekPřitlapkováno: 16. 4. 2004 10:50:55
Odpovědět s citátem

Dobrý den, Filipe!
Chtěla bych se vás zeptat, proč smí být ve vaší inzerci nabízeni ke krytí jen kocouři s PP, chápu, že chcete podporovat šlechtěné kočky, ale vždyť spoustu lidí si pořizuje kočky bez PP (z důvodu financí,neboť jsou s PP dražší, jiní třeba nemusí mít zrovna s PP, atd.), já mám také brits.kocourka bez PP a ráda bych ho někomu nabídla ke krytí, kdo by rád měl koťátka Crying or Very sad
Odpovědět 
Filip
Webmaster


Založen: 28.01.2006
Příspěvky: 555
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Kocour ke krytí
PříspěvekPřitlapkováno: 16. 4. 2004 12:50:42
Odpovědět s citátem

Lenka napsal:
Dobrý den, Filipe!
Chtěla bych se vás zeptat, proč smí být ve vaší inzerci nabízeni ke krytí jen kocouři s PP...

Můj osobní názor, asi i po roce v kočkařském prostředí hodně zvenku: když jsme se pustili do tvorby těchto stránek, byli jsme tvrdě napadáni, že podporujeme chovy bez PP, obrovská kampaň. Byl to tvrdý boj a dodnes nás někteří spíše ignorují, jeden z webů na nás například nepřidal i přes slib a původní domluvu odkaz a další maily ignoroval.

Zkoušel jsem se zastánci chovů s PP na internetu diskutovat, ale moje zjištění je, že to moc nejde. Paradoxně je jedním z jejich hlavních argumentů, že kotě s PP dostanete zdravé. Přečtěte si ale některé diskuse na jiných kočičích serverech - chovatelská stanice s FIP, teď informace o PKD a dalších nemocech. A přitom právě chovatelé před tím zavírají oči.

Moje vlastní zkušenost je přitom taková, že naše Kitty je také bez PP, ale úroveň toho chovu je perfektní (dodnes jsme s paní v kontaktu, stará se). Potom mi nepřipadá nijak špatné, že jsem za ni zaplatil. (Napadá mě, není právě v tomhle, v penězích, motivace chovatelů s PP? Jen jakoby z povinnosti tak trochu připouštějí vzít si kočičku z útulku, mohli by totiž možná být zase ukamenováni někým dalším.) A že to možná není pravá britka podle standardu? No a co? Je to pro mě nejhezčí a nejlepší kočičí slečna na světě! Wink

Zdá se také, že jsou chovatelé a chovatelé. Jedněm jde o plemeno, snaží se nějaké zachovat nebo vytvořit nové. Ti další prostě jen mají kočky s PP a mají koťata. A právě proto, že mají kočky s PP, mají tedy chovatelskou stanici. Možná je to troufalé, ale není to nakonec to samé jako mít chov bez PP? Ano, nejsou vázáni žádnými pravidly, ale je tohle vůbec nějaký argument?

Modrý kocouř umožňuje inzerovat koťata bez PP, vyžadujeme uvedení podmínek, věku atd., také poskytujeme rady lidem, kteří si chtějí kočičku bez PP pořídit (viz Prvně s kocouřem). I když si to chovatelé nemyslí, tak kočiček bez PP je spousta. Existují a budou existovat. A budou se i prodávat. A také potřebují nějaké rady a podobně. Někoho odsoudit za to, že má kočku bez PP, je snadné. My se snažíme radit, jak i takovou kočičku vybírat, jak se k ní chovat, jak řešit problémy.
Co se týká inzerce kocourů ke krytí, je to otázka, ve které já osobně nemám jasno a musím ještě o tom asi hodně diskutovat, abych k nějakému přesvědčení dospěl. Pravdou ale je, že koťátek je hodně, a spousta z nich stále nekončí dobře. Nevím, je to to, co mě k tématu napadlo.

Toto je osobní názor a nijak nevyjadřuje oficiální stanovisko Modrého kocouře.cz.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Alena
Anonymní





Předmět: Re: Kocour ke krytí
PříspěvekPřitlapkováno: 17. 4. 2004 7:46:49
Odpovědět s citátem

Dobrý den,
jsem chovatelka britských koček s PP a ráda bych taky přidala svůj názor. Lenko, měla byste si uvědomit, že poskytovat kocoura na krytí (nebo ho dokonce vypustit ven a nechat ho krýt podle libosti venkovní kočky, jak už jsem se s tím také setkala - ale to snad není váš případ) nese s sebou pro vašejho kocoura značná zdravotní rizika. Chovatelé se tomu snaží zabránit tím, že buď neposkytují svého kocoura na krytí cizím kočkám vůbec, nebo jen kočkám těch chovatelům, které dobře znají a splňují i další zdravotní kritéria (kromě běžných očkování i očkování na FELV, FIV a FIP, různé zdravotní testy apod.). Stejné testy by měl mít i váš kocour aby bylo jisté, že nemůže kočky nakazit. To je samozřejmě finančně náročné, proto bývají krycí poplatky u kocourů s PP dosti vysoké.
Další otázkou je množení koček bez PP. Já neříkám, že by kočky bez PP neměly být zdravé a kočky s PP budou vždy zdravé. Je to vždy o člověku který se chovu věnuje. Za osm let co se chovu věnuji jsem se setkala s dost otřesnými případy. Problém u koček bez PP je ten, že u těchto koček není možné jednoznačně určit kdo jsou jejich rodiče a často se nejedná o čistokrevné kočky. Nedávno jsem např. četla inzerát, ve kterém kdosi nabízel britskou kočku bez PP po obou modrých rodičích, ale příroda je prý mocná čarodějka a tak jsou koťátka černobílá. Každý chovatel jen trochu znalý genetiky by vám ale vysvětlil, že tak mocná příroda není a ze spojení dvou modrých rodičů se nikdy nemůže narodit černobílé kotě, takže otcem bude nejspíš sousedovic černobílý kocour. U koček bez PP se postupně s každou generací vytrácejí typické plemenné znaky a proto by se nikdy nemělo říkat, že se jedná např. o britskou kočku bez PP, ale jen že jde o nečistokrevnou kočku podobnou britské.
Chovatel, který má chovatelskou stanici a chová koťata s PP se musí řídit chovatelským řádem. Solidní chovatel, který chová kočky s PP se snaží poskytnout do dalšího chovu a umožnit další rozmnožování jen těm potomkům, kteří splňují náročná kritéria jak ve vzhledu tak i v dalších parametrech. Ostatní koťata prodává jako domácí mazlíčky. Jejich cena je často jen nepatrně vyšší než u koťat bez PP, (i když náklady jsou mnohem vyšší) ale kupující má jistotu, že dostává opravdu kotě daného plemene, které je očkované. U těchto koťat je podmínkou koupě kastrace, protože takové koťátko by nemělo mít potomky s PP ani bez PP, protože by pro dané plemeno nebylo přínosem. Někdy se to ale majiteli takového kotěte rozleží v hlavě a řekne si, proč by i jeho kocourek nebo kočička nemohli mít potomky a z toho potom vznikají koťata bez PP. Kočky s PP, které chtějí mít potomky s PP musí projít uchovněním na výstavě, kde jsou z chovu vyřazovány kočky se zjevnými genetickými defekty a neodpovídající svému plemeni. Někdy jsou i takové kočky, které byly na výstavě vyřazeny používány k odchovávání koťat bez PP, ale to už je trestuhodné.
Netvrdím, že všichni chovatelé s PP jsou skvělí, a ti druzí nejsou, jsme jen lidi a vždycky se najdou vyjímky. Proto každému radím koupi koťátka neuspěchat, nekoupit první kotě, které se naskytne. Navštivte několik chovatelů. Ti solidní vám všechno ukážou, předvedou rodiče nebo aspoň maminku, ochotně ukážou i záchůdky a misky s krmením. Ti méně solidní kotě odkudsi přinesou a nebudou vám chtít ukázat nic.
A nezlobte se na mě Filipe, PKD (tato dědičná nemoc je problémem hlavně u perských koček, kterých se týká i statistika uvedená v článku) mají i kočky bez PP, jen se touto problematikou většina lidí, kteří chovají kočky bez PP nezabývá a neví o tom že jejich kočky jsou nemocné a šíří tuto nemoc dál. PKD se může projevit ve třech letech věku kočky nebo třeba až v deseti letech a pokud v tomto věku uhyne kočka na selhání ledvin tak většinou nikoho nenapadne, že by mohla být příčina v této dědičné nemoci. Chovatelé o tomto problému aspoň mluví a snaží se ho řešit, zatímco ti kteří chovají koťata bez PP o něm nejspíš ani neví.
Odpovědět 
Jana(Micinka)



Založen: 18.03.2004
Příspěvky: 148
Bydliště: Pardubice

Předmět: Koťata bez PP
PříspěvekPřitlapkováno: 17. 4. 2004 13:50:02
Odpovědět s citátem

Alena napsal:
Dobrý den,
jsem chovatelka britských koček s PP ... U koček bez PP se postupně s každou generací vytrácejí typické plemenné znaky a proto by se nikdy nemělo říkat, že se jedná např. o britskou kočku bez PP, ale jen že jde o nečistokrevnou kočku podobnou britské...


Paní Aleno,
možná trochu odbočím od tématu krytí kocourem bez PP, ale na vašem příspěvku mě zaujala jedna věc, kterou bych si ráda objasnila. Výše jsem zatrhla větu, která mě trochu zarazila. Myslíte tím všechny bez PP koťátka? I ty, které se narodí po PP obou rodičích? Omlouvám se, jestli jsem to všechno špatně pochopila, ale nahlížím na celou věc z pohledu majitelky dvou koček bez PP, které jsou obě po obou rodičích s PP a obě měly sourozence ze stejného vrhu, kteří PP dostali. Můžete mi říct, jak je to možné? Z vašeho příspěvku vyplývá, že všechna koťata po PP rodičích mají PP, akorát nevyvedené z nich se prodávají pod podmínkou kastrace na mazlíčky. Tohle mi moc není jasné, proč někdy i ti nevyvedení dostanou PP a někdy ne.
Mrzí mě, že jsme neměli štěstí na chovatelky - ani jedna se nestará o další osud nám prodaných koťátek. Kupní smlouvu máme jen na jednu a kastrace nám byla pouze doporučena. A s druhou kočičkou to bylo přesně jak jste psala - chovatelka nám donesla ven dvě koťátka na výběr a album s fotkami rodičů...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Anonymní






Předmět: Re: Koťata bez PP
PříspěvekPřitlapkováno: 17. 4. 2004 16:25:32
Odpovědět s citátem

Paní Aleno,
Omlouvám se, jestli jsem to všechno špatně pochopila, ale nahlížím na celou věc z pohledu majitelky dvou koček bez PP, které jsou obě po obou rodičích s PP a obě měly sourozence ze stejného vrhu, kteří PP dostali. Můžete mi říct, jak je to možné? Z vašeho příspěvku vyplývá, že všechna koťata po PP rodičích mají PP, akorát nevyvedené z nich se prodávají pod podmínkou kastrace na mazlíčky. Tohle mi moc není jasné, proč někdy i ti nevyvedení dostanou PP a někdy ne.


Chovatel který se drží chovatelského řádu by měl nechat vystavit rodokmeny všem narozeným koťatům. V chovatelském řádu je jasně uvedeno, že chovatel nesmí odchovávat koťata bez PP. U koťat která se nehodí do dalšího chovu je možné nechat na plemenné knize rodokmen označit přetiskem "Nevhodné k chovu". Vystavení každého rodokmenu však stojí peníze a tak někteří chovatelé prostě koťatům která nejdou do chovu nenechají rodokmeny vystavit a prodají je bez PP. Jde o čistokrevná koťata bez PP, ale v každém případě je takové jednání podezřelé. Pokud jde o kotě, které má oba rodiče s PP, ale tito rodiče neprošli uchovněním na výstavě pak se už nemůže jednat o čistokrevné kotě. Jak víte, že rodiče s PP nejsou třeba sourozenci nebo matka se synem (tyto praktiky se u chovů bez PP běžně používají), jak víte, že kočka nemá třeba tři vrhy v jednom roce.
Odpovědět 
Alena
Anonymní





Předmět: Re: Koťata bez PP
PříspěvekPřitlapkováno: 17. 4. 2004 21:33:22
Odpovědět s citátem

Poslední příspěvek je ode mě, zapomněla jsem se podepsat. Pokud se o problematice koťat s PP a bez PP chcete dozvědět více podívejte se na moje webové stránky mujweb.cz/zabava/zluzinek (v sekci "o nás" článek Proč si koupit kotě s PP) nebo na webové stránky www.kotatko.net.
Odpovědět 
Filip
Webmaster


Založen: 28.01.2006
Příspěvky: 555
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Koťata bez PP
PříspěvekPřitlapkováno: 17. 4. 2004 23:42:11
Odpovědět s citátem

Alena napsal:
... Pokud se o problematice koťat s PP a bez PP chcete dozvědět více podívejte se na moje webové stránky ...

Nemohu si odpustit krátkou reakci na výše uvedené články na cizích webech. Jedná se opět o můj subjektivní názor, když se text čistě analyzuje.
Z lužinek: myslím, že stěžejní je odstavec "O kvalitě péče si nejlépe můžete udělat obrázek při návštěvě chovatele..." Je to ovšem věc, která nesouvisí s PP. Souvislost zde prostě NENÍ. I kočky bez PP mohou být očkované atd., nemá smysl zde vše znovu vypisovat (viz část Prvně s kocouřem). Pokud to vím, a to se zde na Modrém kocouřovi snažíme lidem radit, i bez PP si mohu vybrat kvalitní kotě nebo kočku. Nebo kocoura Wink
Druhý uvedený web je čistá propagace koťat s PP, silně jednostranný pohled na věc. Nemohu se navíc po přečtení tamní diskuse ubránit dojmu, že kdo si koupí kotě bez PP, je něco jako zločinec nebo napomahatel největšímu zločinu, a jako takový si zasluhuje co nejvíce srazit. Sám jsem to zažil, takovéto napadání, a musím říct, že mi z toho je akorát smutno.
Myslím, že opravdu důležité je vědět, že kotě má být očkované, jak má vypadat chov atd., vše o PP je podle mě druhořadá informace.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Anonymní






Předmět: Re: Koťata bez PP
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 4. 2004 8:17:10
Odpovědět s citátem

Filip napsal:
Alena napsal:
... Pokud se o problematice koťat s PP a bez PP chcete dozvědět více podívejte se na moje webové stránky ...

Nemohu si odpustit krátkou reakci na výše uvedené články na cizích webech. Jedná se opět o můj subjektivní názor, když se text čistě analyzuje.
Z lužinek: myslím, že stěžejní je odstavec "O kvalitě péče si nejlépe můžete udělat obrázek při návštěvě chovatele..." Je to ovšem věc, která nesouvisí s PP. Souvislost zde prostě NENÍ. I kočky bez PP mohou být očkované atd., nemá smysl zde vše znovu vypisovat (viz část Prvně s kocouřem). Pokud to vím, a to se zde na Modrém kocouřovi snažíme lidem radit, i bez PP si mohu vybrat kvalitní kotě nebo kočku. Nebo kocoura Wink
.

Já myslím, že podstatná informace je o tom, že kotě bez PP není čistokrevné kotě a není možné říci že jde o britské (nebo mainské nebo sibiřské atd.) kotě, ale jen o kotě které se tomuto plemeni jen podobá - a někdy dost vzdálene - a takovou kočku můžete stejně dobře najít v útulku jako u chovatelů bez PP. Vy jste měl na chovatele bez PP velké štěstí, já se ale setkávám se spoustou lidí, kteří narazili na množitele kteří plodí koťata na běžícím pásu v úděsných podmínkách. A i když jsou koťata chována v solidním prostředí setkala jsem se již s několika lidmi, kteří si (třeba i přes moje doporučení) koupili kotě bez PP a dnes mi dávají za pravdu. Píšu si např. s jedou paní, která si koupila britskou kočičku bez PP po britské matce s PP. Potom zjistila, že její otec je evropský kocour (taky s PP) a kočička se podobá spíš evropance. Navíc je dost vážně nemocná a musí jíst speciální dietní granule, takže už ji stála tolik peněz, že by za ně měla 2 kočky s PP.
Otázka ceny je vůbec dost zajímavá - lidé automaticky předpokládají, že kotě bez PP je levnější a někdy je ani nenapadne si cenu ověřit u některého chovatele. Volala mi paní, která si koupila britské kotě bez PP, za které zaplatila 4500,- Kč a nebylo ani očkované. Zatuto cenu by už u mě mohla koupit kotě s PP, očkované.
Většina lidí si kupuje kotě bez PP kvůli tomu, že jsou levnější. Já to ale prostě nemohu pochopit. Buď chci aby moje kočka byla britská a v tom případě mám záruku jedině u kočky s PP. Pokud je mi jedno jak moje kočka vypadá pak si vezmu kotě z útulku.
Upozornění o tom, že je třeba navštívit třeba i několik chovatelů jsem napsala hlavně proto, že ani u všech chovatelů s PP není vše úplně v pořádku, ale naštěstí je to jen menšina. Doporučuji dávat si hlavně pozor na chovatele, kteří inzerují koťata s PP a bez PP a na ty, kteří vám nechtějí svůj chov ukázat. A ještě jednou upozorňuji - na PP mají nárok všechna narozená koťata, bez ohledu na početnost vrhu (při počtu vyšším než šest koťat je nutná kontrola vrhu od poradce chovu) prodávat část vrhu bez PP chovatelský řád zakazuje.
Odpovědět 
Alena
Anonymní





Předmět: Re: Koťata bez PP
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 4. 2004 8:25:03
Odpovědět s citátem

Opět jsem zapomněla připojit podpis tak ještě na doplnění - podívejte se na webové stránky www.prazskyklenot.aktualne.cz - to co je tu prezentováno jako britské kočky bez PP je ostuda. A přitom chovají zlaté retrievry s PP.
Odpovědět 
Filip
Webmaster


Založen: 28.01.2006
Příspěvky: 555
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Koťata bez PP
PříspěvekPřitlapkováno: 19. 4. 2004 8:44:13
Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Já myslím, že podstatná informace je o tom, že kotě bez PP není čistokrevné kotě...

Jen několik kratičkých poznámek:
To, že kotě bez PP není čistokrevné kotě mi připadá úplně samozřejmé, nemohu si pomoci.

Dále... musím říct, že hodně divně se cítím, když se mluví o ceně, a že za jednu kočku mohla mít paní dvě čistokrevné. Vím, že to myslíte dobře, ale je mi nějak proti kočičí srsti hodnotit kočky, v mém případě plnoprávné členy domácnosti, cenou. Tím, že si berete domů zviřátko, na sebe berete ohromnou odpovědnost - zdravotní problémy může mít kočka s PP, bez PP, nebo i z útulku.
Jak píšete, že znáte lidi, kteří mají kočičky bez PP a mají zdravotní problémy. Jako člověka, který pracuje se statistikami, mě napadá následující:
- Vždycky se ozvou lidé, kteří mají problémy, ostatní nejsou vidět (poměr je podle některých studií až asi 10 ku 1).
- Nemám představu, ale sama pro sebe si zkuste spočítat, kolik znáte lidí s kočičáky s PP, kteří také musejí jíst speciální granule (ti kočičáci, ne lidi). Odhadem tipuji asi stejný poměr... no, nevím, opravdu tipuji.

Jinak s Vámi víceméně souhlasím, bohužel mám také třeba zkušenost se známým, který si koupil (poměrně draze) údajně čistokrevnou kočku a byly problémy např. s očkováním, ušními roztoči a podobně.

Opravdu je určitě dobré navštívit více chovů a vybrat si. My jsme to tak v druhém případě udělali a proto máme kočičí slečnu Kitty, která je taková, jaká je Wink

A na závěr. Kočičku je možné koupit s PP, koupit bez PP (opravdu tu ta možnost je, nezavírejme před tím oči; i v tomto případě platíte za výchovu, vakcinaci atd.), nebo si ji vzít z útulku. Vždycky bych ale měl vědět, jak je to s očkováním, jak chov vypadá atd. Vědět, co mám sledovat a co mám chtít.

Přeju všem, ať si vyberou ty nejlepší kočičáky na světě! Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Lenka
Anonymní





Předmět: Re: Koťata bez PP
PříspěvekPřitlapkováno: 19. 4. 2004 11:12:20
Odpovědět s citátem

Filip napsal:
Anonymous napsal:
Já myslím, že podstatná informace je o tom, že kotě bez PP není čistokrevné kotě...

Jen několik kratičkých poznámek:
To, že kotě bez PP není čistokrevné kotě mi připadá úplně samozřejmé, nemohu si pomoci.

Dále... musím říct, že hodně divně se cítím, když se mluví o ceně, a že za jednu kočku mohla mít paní dvě čistokrevné. Vím, že to myslíte dobře, ale je mi nějak proti kočičí srsti hodnotit kočky, v mém případě plnoprávné členy domácnosti, cenou. Tím, že si berete domů zviřátko, na sebe berete ohromnou odpovědnost - zdravotní problémy může mít kočka s PP, bez PP, nebo i z útulku.
Jak píšete, že znáte lidi, kteří mají kočičky bez PP a mají zdravotní problémy. Jako člověka, který pracuje se statistikami, mě napadá následující:
- Vždycky se ozvou lidé, kteří mají problémy, ostatní nejsou vidět (poměr je podle některých studií až asi 10 ku 1).
- Nemám představu, ale sama pro sebe si zkuste spočítat, kolik znáte lidí s kočičáky s PP, kteří také musejí jíst speciální granule (ti kočičáci, ne lidi). Odhadem tipuji asi stejný poměr... no, nevím, opravdu tipuji.

Jinak s Vámi víceméně souhlasím, bohužel mám také třeba zkušenost se známým, který si koupil (poměrně draze) údajně čistokrevnou kočku a byly problémy např. s očkováním, ušními roztoči a podobně.

Opravdu je určitě dobré navštívit více chovů a vybrat si. My jsme to tak v druhém případě udělali a proto máme kočičí slečnu Kitty, která je taková, jaká je Wink

A na závěr. Kočičku je možné koupit s PP, koupit bez PP (opravdu tu ta možnost je, nezavírejme před tím oči; i v tomto případě platíte za výchovu, vakcinaci atd.), nebo si ji vzít z útulku. Vždycky bych ale měl vědět, jak je to s očkováním, jak chov vypadá atd. Vědět, co mám sledovat a co mám chtít.

Přeju všem, ať si vyberou ty nejlepší kočičáky na světě! Wink

Filipe, úplně s vámi souhlasím. Podle paní Aleny to vypadá,že kočkami bez PP opovrhuje, ale já se na to takhle nedívám. Já si prostě kupovala domácího mazlíčka, brits.kocourka bez PP, a rozhodně, když onemocní, nebudu naštvaná,že jsem si koupila kocourka bez PP a teď na to doplácím.Takhle přemýšlet by mě nikdy nenapadlo, jediné, o co bych se zajímala by bylo, jak kocourkovi pomoci, on za to nemůže, že je bez PP.A k tomu, abych měla kocourka ráda nepotřebuji jeho rodokmen. Mám ho ráda jaký je,ať nastanou zdravotní problémy nebo ne.To samé se může stát kočce s PP, i když třeba je to méně pravděpodobné.
Odpovědět 
Alena
Anonymní





Předmět: Re: Koťata bez PP
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 4. 2004 10:17:52
Odpovědět s citátem

Filip napsal:
Anonymous napsal:
Já myslím, že podstatná informace je o tom, že kotě bez PP není čistokrevné kotě...

Jen několik kratičkých poznámek:
To, že kotě bez PP není čistokrevné kotě mi připadá úplně samozřejmé, nemohu si pomoci.

Ale spousta lidí to jako samozřejmost bohužel nebere.

Dále... musím říct, že hodně divně se cítím, když se mluví o ceně, a že za jednu kočku mohla mít paní dvě čistokrevné. Vím, že to myslíte dobře, ale je mi nějak proti kočičí srsti hodnotit kočky, v mém případě plnoprávné členy domácnosti, cenou. Tím, že si berete domů zviřátko, na sebe berete ohromnou odpovědnost - zdravotní problémy může mít kočka s PP, bez PP, nebo i z útulku.


O ceně jsem nepsala proto, že bych chtěla kočky, ať už svoje nebo ty ostatní, poměřovat cenou ale proto, že právě tak to hodnotí 90% lidí, kteří se mi jako zájemci o kotě ozývají. Nezajímá je z jakých podmínek kotě přichází, jaké má očkování (z mého chovu koťata odchází očkovaná celkem 3x), jaké nemocní nebo zdraví jsou jejich rodiče a ostaní moje odchovy a jakou dostávalo potravu ale právě jen a jen cena. Připadá mi to trochu jako výběrové řízení (v práci se s tím bohužel také setkávám, zakázku většinou dostane firma která nabídne nejnižší cenu bez ohledu na to jakou kvalitu služeb nabízí) na nejlevnější kotě.
Koťata bez PP jsou a budou a já proti nim nic nemám, jen by neměla být propagována a nabízena jako čistokrevná koťata a záměrně dále rozmnožována.
Odpovědět 
Alena
Anonymní





Předmět: Re: Koťata bez PP
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 4. 2004 10:28:33
Odpovědět s citátem

Lenka napsal:
Filipe, úplně s vámi souhlasím. Podle paní Aleny to vypadá,že kočkami bez PP opovrhuje, ale já se na to takhle nedívám. Já si prostě kupovala domácího mazlíčka, brits.kocourka bez PP, a rozhodně, když onemocní, nebudu naštvaná,že jsem si koupila kocourka bez PP a teď na to doplácím.Takhle přemýšlet by mě nikdy nenapadlo, jediné, o co bych se zajímala by bylo, jak kocourkovi pomoci, on za to nemůže, že je bez PP.A k tomu, abych měla kocourka ráda nepotřebuji jeho rodokmen. Mám ho ráda jaký je,ať nastanou zdravotní problémy nebo ne.To samé se může stát kočce s PP, i když třeba je to méně pravděpodobné.


Já kočkami bez PP neopovrhuji. Jen si myslím, že by se neměly považovat za kočky určitého plemene, protože nikde není jistota, že jejich předkové pocházejí z tohoto plemene a taky by se neměly dále množit.
Nečistokrevných koťat jsou plné útulky a není žádný důvod plodit další takové kočky.
A co se týká nemocí - nemůžete zabránit všem nemocem, ale některým ano. Když si koupíte kotě z testovaného chovu s PP máte jistotu, že vám neuhyne např. na FELV nebo FIP.
Odpovědět 
Tina



Založen: 30.01.2004
Příspěvky: 99

Předmět: Re: Koťata bez PP
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 4. 2004 18:24:57
Odpovědět s citátem

Alena napsal:
Nečistokrevných koťat jsou plné útulky a není žádný důvod plodit další takové kočky.


Já úplně souhlasím Exclamation

Kočky bez PP sice jsou a budou a nic proti nim nemám. My také nemáme s PP, plodit koťátka po takové kočičce ale znamená, zplodit vlastně úplně obyčejná koťata a těch je v útulku až až. Proč bych měla dělat další?

Bohužel kočka podobná britské či perské či jiné se vždy dobře zadá, než obyč mouratá micka z útulku, která je svým způsobem stejně krásná. Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Věra Ľuptáková



Založen: 29.03.2004
Příspěvky: 31
Bydliště: Starý Pařezov

Předmět: Koťata
PříspěvekPřitlapkováno: 17. 6. 2004 11:23:43
Odpovědět s citátem

Víte, teď jsem si to tady všechno přečetla, každý má svojí pravdu, ale je zbytečné to tady řešit mezi lidmi, kteří jsou minimálně na takové úrovni, že si alespoň umí pustit PC a najít stránky, na kterých se pár nadšenců o problému dokáže pohádat, protože jim o něco jde. a nemyslím to nijak špatně.
Ti, kteří by o tom přemýšlet měli a hlavně by měli být lidmi a kočičky zbytečně nemnožit a neplnit tak útulky, popřípadě škarpy u silnic, si ten počítač nepustí, nenajdou si stránky Kocouře ani Adélky, nezamyslí se nad různými články - JE JIM TO JEDNO!
Nejde ani o to slovo s PP nebo bez PP. I v tomto případě jde o člověka, ten je totiž za vším. Koupila jsem jednou dalmatinku s PP od lidí, kteří měli štěňata jako vnoučátka. Vypiplaná, čisťoučká, kulaťoučká. Aginka je dnes 11 letá, stále čilá, jen trochu více chtivá jídla, běhá, i když jí občas nestačí dech. Potom jsem koupila ze soucitu dalmatinka od chovatele s PP po otci z Holandska, který byl zavřený v kleci a štěně žilo v maštali pod koněm a jedlo jen starý tvrdý chleba. Věděla jsem, že je to špatně, ale chlapečka jsem si odvezla a dala mu spokojených 9 měsíců života a rodině potom "Slzavé údolí". Na chovatele jsem poslala kontrolu z klubu a byla mu zrušena stanice, ale myslíte, že přestal dělat PENÍZE, když už investoval do chovného materiálu?
Třetí dalmatinka byla po zdravých rodičích jak je u mě zvykem s PP, z čistého prostředí.... od 1/2 roka má záněty uší, záněty kůže, tolik injekcí, kolik jich Žofinka dostala nedostala celá naše rodina dohromady. Několikrát po hormonálním léčení falešné laktace a právě čekáme na druhou operaci nádoru. A nebojte se, nevedu si pokladní knihu výdajů.
Já je miluju a oni milují mě. Po strašně ošklivé zkušenosti s koťátkem modré britky bez PP, které bylo z mateřského chovu nakažené FIP a já ho po několika týdnech marného léčení musela nechat uspat, jsem se o čičinky začala zajímat víc a mám teď Jaffu a máme Hanku. Oba s PP, oba 100% schopné přivést na svět čistokrovné kočičky, které by neměli mít problém. Já v to doufám, péči jim věnuji velkou, ale jeden nikdy neví, že?
Já osobně vidím větší problém v tom, že spousta lidí stále ještě podceňuje obyčejné přírodní zákony. Moji sousedé - 70 letí vesniční důchodci i jejich potomstvo různého věku - chovají kočky a kocoury na jednom dvoře, slovo kastrace je přivádí k ůsměvu se slovy "ale ať si užijou" a po okolí se potom poflakují různí bezdomovci. Na vesnicích se koťata beztrestně topí, vychrtlé stále březí kočky neustále rodí a posléze vyčerpáním umírají a "TO JE PŘÍRODA". My jsme ale lidé a neměli bychom jí škodit. Každý chovatel by si měl za své chovance ručit, ale měl by i vybírat, komu je svěří. Každý, kdo zvíře chce, by se ale měl nejdříve zamyslet nad svými možnostmi. Mnoho lidí to neudělá.
Je demokracie, každý si může dělat co chce, znáte to věčně omýlané souvětí. Každý by si ale měl uvědomit, že by měl dělat jen to, co je i lidské, mravní a neškodící. A to jen na samotném člověku.

_________________
Věra Ľ.
_________________
Věra Ľ.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
neprihlasena_Kocka
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 2. 2005 10:19:16
Odpovědět s citátem

Souhlasim s Tinou.
Myslim, ze na jedne strane je u nas dost chovatelu cistokrevnych kocek, kde si clovek vybere, pokud touzi po konkretni barve, plemeni etc. A prihodit si tu tisicovku za kote s PP mi prijde spis jako - alespon miziva - zaruka toho, ze to s nim clovek mysli vazne.
A na druhe strane je tu spousta utulku, ktere kazde jaro (nejenom) praskaji ve svech kotatky, ktera prece nejsou o nic horsi nez kterakoliv jina.
Pro me z toho teda plyne jasne rozhodnuti.
Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (36x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (29x)
3
Kočka na Titaniku (19x)
4
Dvacátá čtvrtá poznávačka vyhlášena (17x)
5
Rostliny jedovaté pro kočky (17x)
6
Veterinární poradna: Britský modrý kocour ... (16x)
7
Na co si dát pozor u krmení koček (16x)
8
Koťata bez PP po rodičích s PP (16x)
9
Vídeňská ZOO - naše poslední zastávka (15x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top