Modrý kocouř.cz
Zlatá kniha koček > Obsah Knihy > Yonan Amaya


Yonan Amaya

Yonan Amaya

*20. 12. 2006 V Ostrově nad Ohří

Yonan Amaya: Jonášek u skleněného stoluPlemeno:
Britská čokoládová

Adresa pelíšku:
Praha

Místo na spaní:
Jonášek moc rád spinká na opěradle gauče v obývacím pokoji. Miluje i to "zapeklité" místo pod gaučem, kam za ním nikdo nemůže.

Nejoblíbenější místo:
Nejraději má gauč a okolí gauče..samozřejmě tráví svůj čas na našich klínech nebo na vyhrazeném měkoučkém místečku, kde jinde než na gauči=o)

Nejoblíbenější činnost:
Spaníčko, hraníčko a papáníčko..od té doby, co je u nás viditelně vyrostl(i do šířky)...no jo, kocouří jedináček

Nejoblíbenější hra:
Moc rád si hraje s utrženým šáchorem ..zvlášt, když mu s ním někdo mrská přímo před očima. Oblíbená je taky hlava kočičky, která se mi kdysi utrhla z ponozky....je trochu jako míček,´ale Jonášek ji svědomitě prohání a hází si s ní.
Pak miluje víčko od lahve, které šoupe po zemi tlapičkou nebo ho nosi v tlamě a vyhazuje ho do vzduchu....je nadšený, když mu to víčko někdo hází a on ho může pronásledovat..

Nejoblíbenější rošťárna:
I když ví,že nesmí, rád škrábe pohovku...když jsme doma, tak řekneme "ne!", které na něj ale neplatí a proto musí nastoupit zatřepání za kůži na krku. Mno ateď si oblíbil jako novinku lezení pod televizi, což mu opravdu nedělá moc dobře...ale jemu se to líbí...

Nejoblíbenější místo na škrábání drápků:
Buď gauč, ale rád škrábe také na škrabadle=o)

Nejoblíbenější jídlo:
Není vybíravý sní opravdu úplně všechno...nejraději má kuřecí a hovězí konzervičky a granulky Iams.


Jonášek měl ušní svrab, který se nám však podařilo úspěšně vyléčit-za 14 dní si jde na další dávku kapiček k veterinářce=o)

Ještě k tomu co má rád: V tu nejnevhodnější chvíli sebou prostě plácne, nejlépe pod něčí nohu, když se zrovna chystá někam jít. Pak otočí hlavičkua začne příst a vyžaduje dlouhé drbání bříška..jakmile toho má dost nastaví krček a milý člověk se nesmí ani hnout..jinak ho Joník pronásleduje a žalostně mňouká..vysvobození čllověka čeká teprve tehdy, když se Jonášek protáhne a jemně ho odstrčí tlapičkou....pak je člověku dovoleno pokračovat v činnosti, kterou musel kvůli kocouřímu bříšku přerušit:-)



Tato stránka využívá kočkostyl Modrý kocouř.cz - Zlatá kniha originál
Následující stránkaPředcházející stránka
(c) 2003-2024 Modrý kocouř.cz. Všechna práva vyhrazena. | O stránkách | Reklama | Novinky | RSS | Nápověda | Hledání | E-mňau | Nahoru ^
Hledat:
7. 11. 2023
Schváleny nové stránky ve Zlaté knize koček. Nejnovější je Dulcynea EGREGIUS*PL.

Modrý kocouř.cz je na facebooku!