Může kočky bolet hlava?

Paga

Když nás bolí hlava, vezmeme si prášek a je to. Je šílené si představit, že kočku bolí hlava taky, ale nemá tu možnost sáhnout do lékárničky pro Ibalgin. Ale je to vůbec možné? Může trpět i kočka bolestí hlavy?

Mozek je plný nervových zakončení, cév a svalů. Dá tedy rozum, že může bolet. Bolest hlavy může mít na svědomí stres, poškozená páteř i neurologické problémy. I kočky bývají vystresované, zraněné nebo nemocné. Tak proč by je nemohla bolet hlava?

Potvrdit tuto hypotézu se ale vědcům prozatím nepovedlo. Je ale možné, že kočky bolestí hlavy opravdu trpí. Možná proto se nechají hladit a pak najednou seknou nebo chodí tam a zpátky. Třeba jen hledají ve svém chování úlevu. Každopádně vy znáte svou kočku nejlépe a můžete jí od této otravné bolesti pomoct.

Co s tím?

Proboha, hlavně ale kočce ani psovi NIKDY nedávejte Ibalgin a podobné léky! Zabijete je! Vědci uvádějí, že na bolest hlavy u kočky může poukázat pár indikací. Pokud například odmítá žrádlo, přestože jste jí zkontrolovali zuby a dásně a jsou v pořádku, nebo je apatická, i když není zraněná nebo na první pohled nemocná, může ji skutečně bolet hlava. V takových chvílích ji raději vezměte na veterinu.

Jednoduše udělejte vše pro to, abyste odstranili příčinu kočičího nepohodlí. Změna v chování kočky může znamenat cokoliv a je lepší přijít k veterináři včas.