Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se! Registrací souhlasíte s podmínkami používání.
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Nahrává se...

Kočičí ochutnávání

Datum4. prosince 2003  |  AutorFilip  |  Zobrazení celkem/dnes7 213x / 1x

To je dobrůtka! V porovnání s lidmi je vnímání chuti u koček méně dokonalé. Zatímco lidé mají 9 tisíc chuťových pohárků, kočky pouze 473. Jejich nedostatek ale nahrazují dokonalým čichem.

Stejně jako lidé, rozeznávají kočky základní chuti: kyselou, hořkou a slanou. Protože jsou čistí masožravci, na sladkou chuť nereagují.

Kočky dávají přednost potravě, která má teplotu asi 30°C, tedy stejnou, jako je teplota kočičího jazyka. Takže tedy nebude moc přitahovat konzerva vyndaná přímo z ledničky, protože její předkové byli zvyklí na čerstvě ulovenou kořist.

Když kočka nechce moc jíst, zkuste jí jídlo zahřát, aby se z potravy uvolnilo více vůně.

Protože je u koček čich dokonalejší než chuť, není tedy divu, že kočce stačí vámi přinesenou a naservírovanou lahůdku pouze očichat a když to není ono, může se rovnou otočit a odejít.


Související článek: Kočky nejsou na sladké



Tagy ?

chuť


Obsah se nahrává...


Sdílejte!  |  O sdílení
Sdílet přes e-mail Sdílet na Facebooku Odeslat pomocí Facebook Messengeru Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+





Zatím bez komentáře

Pro přidání komentáře se prosím přitlapkujte.

Zatím není přitlapkován žádný komentář.

Reklama

Má Váš kočičák už svou stránku ve Zlaté knize?

Víte, že svému kočičákovi tady můžete vytvořit osobní stránku? Víte, že pak může mít své vlastní kočkoalbum, deníček a další?

Registrujte se!

Registrace není povinná, ale umožní Vám využívat všechny funkce, které Modrý kocouř.cz nabízí - jednoduché vkládání fotek, komentování nebo komunikace s ostatními Kocouřáky.

Reklama

Modrý kocouř.cz (c) 2022

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube

Tyto stránky používají soubory cookies, abychom vám usnadnili a zpříjemnili jejich procházení. Rozumím
Jak cookies používáme?

Top