Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se! Registrací souhlasíte s podmínkami používání.
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Nahrává se...

Musím se přestat účastnit diskusí na sociálních sítích

Datum15. ledna 2016  |  AutorFilip  |  Zobrazení celkem/dnes5 592x / 1x

Musím se přestat účastnit diskusí na sociálních sítích.

Proč? Kdykoliv jsem položil v uplynulém půl roce na facebooku otázku, sesypali se na mě dříve nebo později samozřejmě ti, co z Kocouře na jaře 2015 odešli. Nebavili se o tématu, ale vždycky měli potřebu zdůraznit, že „to je ten z Modrého kocouře“, aby se vědělo! Kdyby náhodou někdo moje jméno neznal. Plus ještě nějaký útok, ale to je jejich styl, to mě netrápí :o)

Postupem času ale vědí tedy i ostatní v diskusích, že já jsem z Modrého kocouře. Což je v pořádku, já se za Modrého kocouře.cz nestydím, spíše naopak, ale všímám si, že tenhle fakt patrně víc a víc brání lidem diskutovat se mnou věcně. Když se zeptám na něco, na co je nepříjemné odpovídat, najednou je v „odpovědi“ něco ve smyslu „tak když tedy Modrý kocouř tohle prosazuje, tak prosím“. Nejde o odpověď k tématu, čistě jen o podstrčení nějakého stanoviska Modrému kocouřovi.cz.

A tohle je pro mě nepřijatelné.

S diskusemi jsem nucen skončit. Bavilo mě to, ale zatím tady na to asi není prostředí...

Filip Prahl




Tagy ?

facebook


Obsah se nahrává...


Sdílejte!  |  O sdílení
Sdílet přes e-mail Sdílet na Facebooku Odeslat pomocí Facebook Messengeru Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+





18 komentářů

Pro přidání komentáře se prosím přitlapkujte.

viera
Kocouřákviera  Datum21. ledna 2016 20:16

milujem svoje zvery,a vôbec si neželam aby niekedy rodili,mali by s tym starosti a bolesť ony a mňa by to bolelo viac a potom zasa komu a kde to darovať..dakujem,neprosim..su to naše kamošky

HaniK
KocouřákHaniK  Datum21. ledna 2016 20:11

Maud, taky tak. A mrzí mě, že to píšou lidi kolem mého veku. Nestačím někdy valit bulvy. Další oblíbený argument je: "Chci dopřát své kočce/fence/šnekovi tu radost být matkou."
Ech? No... dobře.

HaniK
KocouřákHaniK  Datum21. ledna 2016 20:07

Myslím, že v tomto případě myslí Vierka spíš "starousedlíky". Nebo to aspoň soudím dle vesnic, kam dojíždím. Ty starší by nenapadlo si někam dávat solární panely. :-)

Za dvacet let, kdy se na vesnici pohybuju, vidím opravdu velký rozdíl. Rodiče bydlí ve vsi, kde není moc nových zástaveb, takže si dovolím srovnávat. Když jsme se přistěhovali, z blízkých sousedů (a obecně dle "hlasu vesnice") bylo divné mít zvíře doma. Kočka byla na ven na myši, kdo dával Whiskas byl king, psi v kotcích na hlídání. Naši jako první začali s kastracemi koček, co se k nám přitoulaly a zůstaly, snížil se počet koček přejetých na silnici a vůbec podivně zmizelých. Hodně lidí se inspirovalo, pak internet a média, prostě je vidět opravdu velký rozdíl a kočku venku tam zas tak moc nepotkám. Spíš vidím za okny. Pro mě osobně je to, konkrétně v této vesnici, opravdu mega pokrok.

Jinak novela zákonu o zvířatech (pokud to píšu správně), je u nás už schválená a to od roku 2014. Zvíře v ČR už není věc. Problém bude v tom, že spousta lidí s tím asi zatím neumí pracovat, ale i v tomto už vidím pokrok.

Alena + Xindlíci
KocouřákAlena + Xindlíci  Datum21. ledna 2016 20:06

Vierko,to je pravda o starších lidech na vsích,ale smutné je to,že do toho lesa,nebo útulku je většinou dovezou mladí, v tom BMW.
A úplně svatá pravda s psychotesty a pak ještě taky na auto,to,co někdy potkávám bývá až k neuvěření :)

Maud
KocouřákMaud  Datum21. ledna 2016 20:00

Vždycky mě rozčilovaly názory typu - kastrovat je proti přírodě! Na to jsem ječela - a topit koťata proti přírodě není? To je v pořádku? Ale nebudu se rozčilovat, je dobře, že se myšlení mění, ale s někým prostě nehnete.

viera
Kocouřákviera  Datum21. ledna 2016 19:58

Alenka,socialne siete spajaju ale aj rozdeluju ludi,ak ich nemate,nevadi..mna spaja hlavne s rodinou..niekedy si myslim ,že tak ako na zbraň,tak by mali mať ludia psychotesty aj na deti,zvierata a aj na ten net už :)

viera
Kocouřákviera  Datum21. ledna 2016 19:56

Alenka,myslim to tak,že tu žije vela staršich ludi,pri ktorych je ozaj uspech ked nedržia zviera už na reťazi..ked sme sa sem nasťahovali ,tak sme mali dvoch pudlikov a všetci pozerali,že pudliky pozerali z okna,už to že žili v byte bolo pre ludi čudne..teraz susedia mačičky kastruju,psiky už na reťazi nema asi nikto..lenže vždy sa najde niekto,kto sem pohodi mačiatko,alebo sučku zničenu množenim...velakrat sme zachranovali.........preto som rada,že ludia už urobili pokrok v zmyšlani......ale nemožeme chcieť aby boli hned všetci osvetovi a spravali sa prikladne..ja som spokojna aj s tym čo vidim...dokonca par susedov ma tiež mačky a psov dnu a už nepočujem to predtym časte ,že fuj zviera v dome

Alena + Xindlíci
KocouřákAlena + Xindlíci  Datum21. ledna 2016 19:32

Zdravím,já se omlouvám,asi úplně nechápu,o čem to tato debata je,protože se žádných diskusí neúčastním,nemám ani FB,ale jenom bych se chtěla vyjádřit k tomu,co píše Vierka.
Naprosto s ní souhlasím,co se týká zákona o zvířatech,dokud nebude toto schváleno a nezačnou padat tresty,je to špatně.
S čím nemůžu souhlasit,je kastrování a vůbec přístup ke kastracím,zvlášť na vsích.Pokud jsou tady lidi odpůrci kastrací,tak proč se pak nepostarají o koťata.Proč je vyhodí do lesa ?A,že tam plyne život jiným směrem ?No,když si dokážou na vsi sehnat BMW a solární panely na střechu a mají internet,tak si nemyslím,že by se nemohli chovat zodpovědně.Cestu do útulku (v lepším případě) s plnou krabicí koťat zvládnou najít celkem snadno.A jestli jim kastrace přijde jako vyhazování peněz,je spousta útulků,které mají kastrační programy a zajistí jim to zdarma.

HaniK
KocouřákHaniK  Datum21. ledna 2016 19:25

Z toho taky teču - chytání cizích zvířat. Jak je vidět u mých článků, já jsem asi až zbytečně přecitlivělá, ale když si představím, že by mi někdo odchytl kočku, aby ji sám někam odvezl na ošetření, achich ouvej. Tomu říkám Superman-komplex. Ani kdybych bydlela na extra bezpečném místě, kde nejsou auta a tak dále, už bych kočky ven nedala. Nějaký Superman zhodnotí, že se o ně špatně starám a kočku si odchytne k sobě. A zrovna u sebe bych tipovala, že by se někdo takový našel. Vím, že na cizí lidi působím povýšeně a chladně.
A ano, život na vesnici je prostě o něčem jiném. Na vsi jsem žila přes deset let a taky vidím pokrok v tom, že víc jsou kočky doma, koťata se nelikvidují, víc lidí kastruje, nadbyteční mazlíčci se doma nestřílí brokovnicí. Když jsme se přistěhovali, přišlo mi to pomalu jako středověk.

V létě se rozmáhá další nešvar. Ano, je samozřejmě zle, když někdo nechá zvíře v autě přes parno, taky bych za to škrtila, ale někdo si vycucal z prstu, že pokud člověk objeví zvíře v zamčeném autě, má právo rozbít sklo a nebude nijak stíhán. Přitom známí právníci mě ujišťovali o tom, že to je blbost.

A takových věcí na diskuzích je.. Někdo se něčeho chytne a už to frčí.

viera
Kocouřákviera  Datum21. ledna 2016 18:59

ano,Hanik,podla tych diskusii maju pravo na život iba značkovopapierove zvery,a dalej už iba vykastrovane z utulku,,,jasne ,beriem..leeeenže stale existuju bezprizorne dedinske zvery,ktore vždy existovať budu..stretla som sa z nazorom,že pochytať a vykastrovať aj susedove,aj tretieho suseda mačky..ved to je zasah do cudzieho majetku a vlastne v konečnom dosledku ,kto by si to už mohol finančne dovoliť..dalej tie krvave videa-vysvetlujem,že,kym neschvalia zakon ,že mačka a pes NIEJE VEC ,tak sa nič diať nebude a môžu sa aj o zem hadzať..u nas stale ten zakon niekto či niečo ktovieprečo brzdi..takže je to cele len o mlateni prazdnej slamy a ešte sa skoro v tych diskusiach pobiju..fakt tam existujU jedine zasadne slova -KASTROVAť,MNOžITEL,PAPIEROVE ZVIERATA-ostatne je nič ,nula..,,čiernobielo" ako pišete..možno ti ludia nežili na dedinach ,kde naš život ide uplne inym smerom..ved ja som rada,že moji susedia už nemaju psov na reťaziach a nenechavaju mačky kade tade ako to byvalo cele roky...dokonca pokrok ,že už maju zvery v byte ako ja a to tu dlho nebolo

HaniK
KocouřákHaniK  Datum21. ledna 2016 18:43

Je pravda, že v cat skupinách jsou lidi často hodnoceni dle zásluh. Nejlépe jsou na tom ti, co neustále sdílí nějaké (pro mě) příšernosti a zdůrazňují, že oni nemnoží, ale zachraňují. A pak profláklé chov. stanice. Pokud se jde nějaký nováček na něco zeptat, často se mu dostane odpovědi, ať si živé zvíře radši ani nepořizuje. Pokud má někdo opačný názor a neumí to napsat tak, jak to cítí, ten druhý to automaticky bere jako agresi. Nevím, jestli je to - podle sebe soudím tebe... Téma rozmnožování koček a množitelů je na odstřel samo o sobě, protože mi přijde, že podle některých je život pouze černobílý a spousta lidí se na to nedívá v souvislostech. Pak se skupina vrhne i na někoho, kdo se na něco nevinně zeptá. Žádné vysvětlování, žádný selský rozum. Tady ti lidi jsou pak vyhozeni nebo radši zdrhnou sami.
Vždycky si pak vzpomenu na přednášky z enviromentalistiky. To jsem pak vždycky měla chuť jít a vykoupit automat s petkama a bagetama a obaly zakopat na zemědělské půdě.... A že normálně žiju vcelku ekologicky.


Mimochodem, kočičí diskuze jsou slabý odvar těch o psech. Ale vždycky říkám, že jsme obrazem našeho okolí. ;-) A velmi ráda tahám různé lidi na výstavy, kde jsou zároveň kočičí a psí. Přechod z nervózní psí výstavy do klidné oázy koček je vždycky dost znát. :-)

viera
Kocouřákviera  Datum21. ledna 2016 16:28

nebojte,nebudem sa mierniť..len zaklady slušnosti treba dodržiavať aj vo vehementnej diskusii..aj ked poviem ,,ako mi zobak narastol" /ako vy češi vravite/ ,ale beriem aj cudzi nazor..chvilu som pozerala forum na azete,tam to je všeobecne temata ..jednoznačne ak sa tam na slovensky azet mrknete je to cele o tom ,,kto z koho" ..jednoducho niektore stranky su umyselne agresivne zamerane..slabi tam neprežiju..tym padom som sa tam ani nesnažila infiltrovať..na FB je par slušnych skupin-napr ,,byvam u svojej mačky"...milujem život s mačkou" ,ktore nie su kategoricky iba o fotkach a lajkoch,ale aj o zažitkoch s mačkami a skusenostiach s nimi v mierumilovnom duchu,nijake napadanie..dufam že take ostanu...zdielačky pomahaju na FB tiež,takto sme vratili psika majitelovi po novom roku a doteraz sa z toho tešim,ved aj mne by trhalo srdce ,keby mi zmizol hociktory člen z našho zverinca

Filip
KocouřákFilip  Datum21. ledna 2016 16:03

Viero, tohle je zajímavý aspekt! Vlastně často asi nejde o (vehementně deklarovanou) pomoc kočkám, které jsou ve skutečnosti tímto trestány za to, že si dovolily se narodit tam, kde to není považováno (někým) za správné. O tyto kočky se potom postará někdo, kdo skutečně kočkám pomáhá a nemá potřebu (a patrně ani čas) to někam vytrubovat :o)

Jinak, já rád diskutuji, takže doufám, že se tady nijak mírnit nebudete. Díky diskusím se přijde na spoustu zajímavých věcí :o)

viera
Kocouřákviera  Datum21. ledna 2016 13:59

Filip,chapem vas..tiež som odišla z par skupin kde sa dookola mlelo ,ked niekto chcel darovať mačiatka,že množka a tak..podla mna množka nedaruje,množka zaraba ....darmo som im pisala,nech navrhnu riešenie,že či ma ta pani tie mačiatka vyhodiť,utopiť,kedže ich nesmie ani darovať aby sa nemnožili..nijake riešenie nikto..len kategoricke ,že kastracia..ja by som skrachovala keby som tiež musela všetky masčiatka čo mi sem niekto prehodi cez plot,davala kastrovať,nie som Rotshild..ludia vedia ,že som mačkomil a uplne hnusne nam to sem hadzali..teraz je utlm,dufam že im to vydrži..a teda čo s takym tvorčekom-len ho darovať..a či novy majitel kastraciu uskutočni možem len dufať,že ano...a s takymi ludmi sa neda diskutovať..tak som radšej zmizla s tych skupin..a existuje v skupinach alergia na určiteho jednotlivca -rozširena choroba na forach-tak s tym nenarobite nič..mna to prv štvalo,kazilo naladu..teraz radšej idem tam kde je pokoj..aj tu je klud a dufam ,že to tak aj ostane..ak budem niekomu liezť na nervy,nech ma jemne upozorni,prijmem to a skludnim sa

Filip
KocouřákFilip  Datum21. ledna 2016 13:31

HaniK, viera: Mě nemůžou nějaké diskuse rozhodit :o)

Je to ale někdy zajímavé. Podívejte třeba na Renatu Desenskou, chodila sem, i včera tady byla (náhodou jsem si všimnul, kdo je online, v diskusním fóru), Kocouře využívá, ale vůči mně je vysazená a má potřebu to ventilovat - koukněte na minulý blog a screenshot z facebooku.

Mimochodem, i díky jejím hodnocením mé osoby mě nějaký pan Grygařík vyhodil ze své facebookové skupiny. Pak to tedy popřel, že mě vyhodil, protože mě vzal zpátky :o)) Legrační. Ale pak mě vyhodil nadobro, protože já se nechtěl zpovídat z toho, jak já pomáhám kočkám. Já se jednoduše ptal na něco, co tam prezentoval a co mi nikdo neuměl/nechtěl vysvětlit, kromě jedné paní, která se mnou diskutovala. Ale ostatním to asi vadilo, protože o kočkách se někde nesmí diskutovat. Smíte jen pomáhat, resp. psát o tom, jak pomáháte (je to to samé? :o)), nebo dávat lajky "fotečkám". Celou diskusi pak radši někdo smazal :o)

V CAT-MANII mě zase - před vyhozením - systematicky jistí lidé označovali za trolla. Alternativa k některým názorům patrně nesmí existovat, stejně jako se nesmí vysvětlovat, proč něco, co tam prosazují, podle nich tak je.

Vystupovat pod skutečným jménem se prostě nevyplácí. Lidé koukají na jméno, ne na to, co píšu. A to diskusi ničí (pokud by ji tedy vůbec připustili).

viera
Kocouřákviera  Datum21. ledna 2016 11:00

viete ,Filip,naozaj treba obmedziť učasť na internetovych diskusiach,maju hnusnu vlastnosť pohltiť človeka,zničiť mu naladu,nahlodať ego..neriešiť..kolko ludi tolko nazorov..chodiť iba na stranky s nehašterivym osadenstvom a nie tam kde sa vyskytuju trollovia..viem podla seba,musim sa všade ozvať,niekedy ludia odsudia moje babske nazory /moje skusenosti/ ,ktore by veterinarovi občas sposobili hystericky zachvat..občas sa pozastavim nad nazormi inych,ale nepripušťam si ich..skuste to tiež

HaniK
KocouřákHaniK  Datum21. ledna 2016 10:46

He, Filipe, radím to moc neřešit a nehloubat nad tím. Já jsem v tomto poměrně jednoduchý člověk, takže opravdu nechápu, proč je s Kocouřem problém a proč je spousta lidí tak vysazených.

Je pravda, že jestli mě něco dovede, s prominutím, nasrat, jsou to předsudky a stát si za svou hloupou pravdou, která je několikrát vyvrácena.

Proto je jen málo diskuzí, kde se zapojuju. Je pravda, že mě hodně překvapují odpovědi u témat koček. Přijde mi, že jsou lidi na to citliví víc jak na svůj sexuální život. :-) Sice patřím mezi lidi, co zvířata upřednostňují, ale nemám problém mluvit o všem, ale bylo by mi stydno dělat úskoky a hájit pochybné informace.

Takže - hlavu vzhůru.

gwen
Kocouřákgwen  Datum15. ledna 2016 15:08

Tohle psalo Tvoje ego.o)))
Já myslím, že se v diskuzích operuje s čísly, která nejsou nikterak ověřena, možná jsou i nafouknuta a která mají za účel, nafouknutí celé té diskuze. Tudíž, že nikdo vlastně ani moc neví, jak to je a když se pokládají další a další otázky, na který nejsou pak relevantní odpovědi, diskuze se stáčí jiným směrem.
A ne každý dokáže uznat, že víc k tomu už neřekne a tak se útočí i na jiných frontách. A pak už nejde o kočky ani o žádný kočičí věci, pak jde čístě o lidi a jejich povahu.

Výše uvedené názory a komentáře nevyjadřují stanovisko Modrého kocouře.cz. Modrý kocouř.cz si vyhrazuje právo příspěvky odporující dobrým mravům, v rozporu se zákony nebo obsahující reklamu smazat.

Reklama

Má Váš kočičák už svou stránku ve Zlaté knize?

Víte, že svému kočičákovi tady můžete vytvořit osobní stránku? Víte, že pak může mít své vlastní kočkoalbum, deníček a další?

Registrujte se!

Registrace není povinná, ale umožní Vám využívat všechny funkce, které Modrý kocouř.cz nabízí - jednoduché vkládání fotek, komentování nebo komunikace s ostatními Kocouřáky.

Reklama

Modrý kocouř.cz (c) 2024

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube

Tyto stránky používají soubory cookies, abychom vám usnadnili a zpříjemnili jejich procházení. Rozumím
Jak cookies používáme?

Top