Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se! Registrací souhlasíte s podmínkami používání.
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Nahrává se...
Datum2. června 2012  |  KočičákMatýsek z Kočičí naděje HK  |  Zobrazení celkem/dnes1 025 480 159x / 7x

Přišla bída na kozáky!

Byli jsme na veterině.
Kdo nám tohle spískal? Očkovací průkaz. Čert nám ho byl dlužný! Očkování nevadí. Já se na veterině tak bojím, že ho ani necítím a Mates přes ty špeky ani nepozná, že už je to hotové.
Ale potom! Naše paní vet je hodná. Lomila rukama jenom slovně...

Takže večer žádná konzervička!
To by tak nevadilo. Nám už tyhle stejně moc nejely. Ale hrůza hrůzoucí, ztratily se kotěcí granule!
Matýsek chodil a hledal. Hledal všude.
Já jsem spíš ležela a dávala pozor, abych nepromeškala, až je najde. Když je krize, šetřím energií.
Jak poznám, když není krize? No přece, když je kuře!
Nenašel nic. On je taková přízemní povaha. Žádný vzlet. Tak byl smutný.
To já jsem nebyla smutná. Dávala jsem bacha.
A taky jo! V noci jsem slyšela podezřelé chroupání. Dárek je našel! To se dalo čekat. Ten vleze všude.
Dala je až nahoru na skříň. Tam já nevyskočím, a kdyby se pokusil Matýsek, prolomí se pod ním police. Dáreček nahoru hopsá ve dne v noci a police skřípe i pod jeho muší vahou.

Na nás zbyly jen granule Hills na zuby. Panička je kupuje, protože já jsem chabrus na zuby odjakživa.
Když panička lamentovala, že nám nechutnají, vet se jen culila, že v Matýskově případě je to přímo žádoucí, a že máme v září přijít na kontrolu, jestli jsme zhubli! Takové nadělení! To do září nebude kuře?

Paniččiny návraty domů jsou si podobné jako vejce vejci.
Zaslechneme funění na schodech a zaujmeme stanoviště v předsíni. Já sedím na židli, aby mě ti pacholci nepřeválcovali, Matýsek se pohodlně rozvaluje na běhounu a Dárek číhá u dveří.
Panička na chodbě položí tašky a hledá klíče. Dárek startuje.
Panička opatrně pootevře dveře. Vráží do nich tašku.
Dárek ji ladným pohybem přeskakuje a už je uprostřed schodiště.
Panička, uznávající svou prohru, složí tašky v předsíni.
Pootevřenými dveřmi, aby viděla na Dárečka, mezitím důstojně odkráčíme z bytu i my.
Panička bafne Dárečka do náruče, aby se jí nevyškubl a na nás dělá huš, huš nebo taky kšá.
Matýsek se vrací domů, ale na mě si nepřijde. Než chytí na schodech mě, Dárek jí zase proběhne pod nohama a očichá všechny rohožky a psí cestičky na patře. Takže další kolo. Když nakonec v předsíni panička napočítá všechny kočičky, jme se vybalovat tašky. Že nechala svazek klíčů od bytu ve dveřích zvenku, ji občas upozorní až večer sousedka.

Po tom fiasku na veterině panička usoudila, že nastal čas konat.
Žádný les, dokonce ani park. Pro začátek stačí skromné cíle. Myšlenka na Matýskovy procházky ji neopouštěla. Sportovat se bude na schodech!

Postroj pro středně velké psy byl Matýskovi velký a vyvlíknul se z něj během chvilky. Postrojek pro koťata je mu kolem krku dobře, ale přes břicho ho nedopne, ani kdyby se přidělala dírka na úplný koneček úvazku. Chybí deset centimetrů...

Dárek se v něm chvíli mlel, ale brzy ho začal ignorovat a lítat po celém bytě s vlajícím vodítkem za zády.
Panička se radovala. Jenže předčasně. Večer ho odstrojila, aby se v noci za něco nezachytil a nedělal rambajs.
Druhý den ráno se ho znova pokusila obléknout a bylo zle. Dáreček se do ní zakousl, drápy předních pacek si ji přidržoval a zadníma nohama do ní mydlil, co mu síly stačily.
Teď teprve pochopila, jaký je rozdíl mezi vodítkem, jehož kšíry stačí zaklapnout, a mezi tím, kde se musí oba pásečky zastrčit do příslušné dírky a sponkou ještě protáhnout. Ruce má pokousané a poškrábané až k loktům. Oba kocouři spokojeně spí. Matýsek nadále svobodný a Dárek ustrojen, ale s pocitem dobře odvedené práce.

Protože Dárek je v jednom kalupu sám od sebe, navlékla postroj další den znovu na krk Matýskovi. Tomu to bylo jedno. Překulil se na druhý bok a předstíral spánek, aby mu dali všichni pokoj. Dárek se okamžitě chopil vodítka a začal za něj cloumat. Při představě, jak Dárek bere Matýska na špacír, se mi udělalo drobet mdlo. Ale pětikilový váhový rozdíl má něco do sebe. Nikam se nešlo a Dárek si za chvíli našel jinou zábavu.

Panička se hned tak nevzdá. Oblíkla se mezi lidi. Omalovala se válečnýma barvama. Pro případ nouze nejvyšší zkontrolovala klíče, peníze a telefon. Vzala za vodítko a pravila něžně: „Tak jdeme?“
Matýsek dělal mrtvého brouka.
Trochu za vodítko popotáhla a Matýsek otráveně kšandu vodítka zalehnul.
Když se k němu sklonila, aby ho vymotala, šmejknul sebou a usalašil se na své dece, aby dal najevo, že teď se spí. Ale to si nesmíte tak brát. Transparent TEĎ SE SPÍ má vyvěšný pořád.
Naložila si ho na rameno a vynesla na schodiště. Matýsek okamžitě ožil.
Jindy obejde rohožky, zkontroluje, kdo si nechal venku boty a projevuje čilý zájem o neznámé pachy a vůně nesoucí se domem. Tohle byla nová situace. Panička s vodítkem navlečeným na zápěstí, aby jí ho nevyškubl a nevzal roha, se křečovitě držela zábradlí a jen zírala.

Zamířil rovnou zpátky ke dveřím. Strčil do nich nosem. Ustrnul, že se neotevřely. Pořádně se do nich opřel. Nic. Postavil se na zadní nohy a začal do nich systematicky drápat celou svou vahou. Není na to stavěný. Brzy se unavil. Zalehnul na rohožku a s očima upřenýma na zavřené dveře úpěnlivě mňoukal...

Panička si k němu dřepla. Hladila ho po paličaté kebuli. Přemlouvala... Nic platno.
Pustila vodítko. Odemkla dveře. Matýsek je rozrazil dokořán a metelil až do postele. V postroji, s vodítkem, spokojeně ulehnul.
A panička jen s povděkem kvitovala, že nezmizel pod nábytkem. Já bych po takovéhle zkušenosti nevylezla tři dny. Ale to panička ví, na mě by si nic takového nedovolila zkoušet! Jen mi není jasné, jak chce Mates v té posteli zhubnout?



Obsah se nahrává...


Sdílejte!  |  O sdílení
Sdílet přes e-mail Sdílet na Facebooku Odeslat pomocí Facebook Messengeru Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+







14 komentářů

Pro přidání komentáře se prosím přitlapkujte.

Lucissia
KocouřákLucissia  Datum8. června 2012 22:18

Moc krásně se to čte, za sebe, Kateřinku i Alberta děkujeme. :-)

PetraS
KocouřákPetraS  Datum6. června 2012 18:44

Ahoj Matýsku, dvounohá až teď po roce zjistila , že jsi nám komentoval některé fotky a tak celá smečka velmi děkujeme. Máme teď nemocného Ferdu a snad pomůže přísná dieta, tak držte prosím palce. Děkuji Cipísek

JaGa
KocouřákJaGa  Datum4. června 2012 21:55

U nás příchody domů jsou celkem podobné - také dáváme pozor na kocoury, také nám často proklouznou a peláší do přízemí - 53 dobře počítaných schodů. Ale někdy, když je chci dostat na zahrádku, tak je musím těch 53 schodů snést a když se vracíme, tak vcelku často i těch 53 dobře počítaných schodů zase vynést zpět. Tím pádem nemusím držit dietu. kluci doma běhají často, rádi s chutí, váha okolo 4 kil, tak jsou v pohodě.

Radava
KocouřákRadava  Datum4. června 2012 20:16

Hubnutí.. nekonečné téma... držíme palce, ať se zadaří a nezhubne jen panička, jak prorokovala Laďka.

Micubiši
KocouřákMicubiši  Datum4. června 2012 17:15

No, všichni si musíme utahovat opasky.krize se nevyhýbá nikomu, pocítí to prý všichni.

Matýsek z Kočičí naděje H
KocouřákMatýsek z Kočičí naděje H  Datum4. června 2012 16:47

Pro YGA:
Určitě je to týrání zvířat! Matýsek
Určitě je to týrání paniček. Panička

Míla J.
KocouřákMíla J.  Datum4. června 2012 14:26

Kačenko a Matýsku, držím vám palečky, ať se podaří něco shodit, ale nejdůležitější je, že vám vaše hodná dvounožka miluje :-)))

LaďkaR
KocouřákLaďkaR  Datum4. června 2012 11:54

No jak to tak zatím vypadá, tak jediná, kdo bude v září od vetky pochválena za zhubnutí, bude panička :-)))

tasma
Kocouřáktasma  Datum4. června 2012 10:34

Strkání tašky do dveří znám z minulého bytu. To byl problém zabrzdit i jen jednoho Tasmana. Naštěstí Bondyho jsem si pořídila až do nynějšího bytu, kde kočky nemají přístup na chodbičku ke vchodových dveřím. Dvě kočky bych neměla šanci přibrzdit, zvláště když Bondy je taky opice skákavá. A chození na kšandách jsem vzdala dávno, protože Tasman z toho měl pomalu hysterické záchvaty, když měl jít ven. Takže jak tak koukám, všude je to podobné. =o) A Matýsku nedej se! Kuře je dietní! =o)))))

LuckyL
KocouřákLuckyL  Datum4. června 2012 9:53

A to fakt vôbec nebude kura?? Kura je predsa diétne! :-)
Tiež vám držíme palce,aby ste dosiahli zdravotne optimálnu váhu, náš Gino má tiež ešte po zime trochu väčšie brucho, ako by sa patrilo. Asi za to, že sa menej túla a tiež má často vyvesený onen transparent - od raňajok až do večere ho niektoré dni vidím v krabici pod krbom takmer bez pohnutia. Ale občas sa s Eliškou na dvore ponaháňajú, šport musí byť. A občas im ešte spraví športovú chvíľku Ziva, psica, ktorá sa ešte stále občas neudrží, keď popred ňu prebehnú. Ďakujeme za krásny zápisok. :)

YGA
KocouřákYGA  Datum4. června 2012 9:20

Já nevím - není to týrání zvířat, co panička na Matýskovi provozuje?! (:o)))

LA
KocouřákLA  Datum4. června 2012 6:55

Musím zaklepat, ale holčičky tyhle potíže nemají. Tedy ony sice jsou vždy při chuti, ale vyběhají to. A hlavně mají dobré spalování (závidím jim ho).
Možná by pomohlo odnést ho až dolů a on by vyběhl po schodech domů.

Karla z Končin
KocouřákKarla z Končin  Datum3. června 2012 20:16

Kačenko, super zápisek :-)))))) Příchod paničky domů mi byl nápadně povědomý :-) U nás se taky do dveří strká taška, kabelka, popřípadě noha. A při odchodu si vzájemně říkáme: Bacha, ať ti kocúr neuteče a Zavírej ty dveře rychle.
Postroj máme rychlozapínací a je to fakt lepší, nechtěla bych Píďu kšírovat do klasického zapínaní. Ale teď už docela drží, protože ví, že kšíry znamenají, že se jde ven a to on moc rád.
Na hubnutí se nám docela osvědčily granule Brit Care Light, Píďovi dokonce moc chutnaly. Přejem ať se hubnutí daří. Mějte se moc pěkně.

Jarka od Zrzků
KocouřákJarka od Zrzků  Datum3. června 2012 8:02

Kačenko, pravda vážné téma, ale já jsem se moc pobavila! I když Matýska mně bylo trochu líto. Jak se říká : "starého psa....!. Nicméně bych vám moc přála, aby se hubnutí zadařilo!!! Díky za vaše zápisky, moc.

Výše uvedené názory a komentáře nevyjadřují stanovisko Modrého kocouře.cz. Modrý kocouř.cz si vyhrazuje právo příspěvky odporující dobrým mravům, v rozporu se zákony nebo obsahující reklamu smazat.

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (46x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (36x)
3
Miláčci (24x)
4
Rostliny jedovaté pro kočky (23x)
5
Kočičí jména (21x)
6
Kartouzská kočka (20x)
7
Kastrace koček - přispět vám někde může i město (19x)
8
Vyhlášení NEJ fotky března 2024 (18x)
9
Voliéra pro kočky z kočičího pohledu (18x)
Reklama

Reklama

Modrý kocouř.cz (c) 2024

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube

Tyto stránky používají soubory cookies, abychom vám usnadnili a zpříjemnili jejich procházení. Rozumím
Jak cookies používáme?

Top