Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se! Registrací souhlasíte s podmínkami používání.
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Nahrává se...
Datum30. září 2012  |  KočičákPiškot Pišutka  |  Zobrazení celkem/dnes1 025 480 184x / 2x

Kočrespondence pana Profesora - Koordinace

Kočrespondence pana Profesora - Koordinace

Milý kámošíku Bubýku Hrošíku,

vsadím se o pět růžových náplastí, že se tam nahoře nestačíš divit, co se to tady dole děje. Úplně tě vidim, jak chvílemi i zapomínáš soukat do sebe kranule nebo hovězíčko, kranule ti padaji z úžasem pootevřené tlamky a hlavně na to kulíš oči tak, jak jsi to uměl jen ty. Ale tak co už, tobě nahoře už je to jedno a my tady dole se s tím nějak srovnáme. A neboj, ať se děje, co se děje, pořád u nás platí heslo S úsměvem jde všechno lépe! A koneckonců, my se nudit nebudem...

Že jsme se nenudili ani na chalupě, to jsi určitě seshora viděl. Jen nevim, jestli jsi to stihl sledovat, hele, doléhaji tam k vám nahoru taky zvuky? Jestli jo, tak snad vás tam skřípání černého elementa moc nerušilo v nebeském rozjímání. A abys věděl, proč tolik skřípotu, tak ti o tom něco napíšu.

Tak se tam opatruj, kámo, a mysli na nás. My na tebe myslíme pořád, každý den a ani nám to nemusí nikdo připomínat.

Tvůj vzpomínací kocour. Teda kámoš. Teda Piškot. Pišutka.

4. 7. 2011
Tak nevim. Je tady. Není tady. Je tady. Není tady. Je tady. Není tady. Je tady. Je všude!! Element. Černej. Je na prášky. Holka. Moje. Velká. Povídala to Marcele. Dodala, že neví úplně přesně, jestli je to na prášky nebo na panáka, ale že je to stejně jedno, protože nemá ani jedno. Marcela jí ochotně nabídla resuscitační roztok. Nějaký rum. Neznám. Ale asi nebude lepší než růžové náplasti, protože ho odmítla. Holka. Moje. Velká. Řekla, že po rumu by viděla elementa ještě víckrát, než už ho vidí, a to by ji zaručeně dorazilo.

6. 7. 2011
Jsem ve spisovně. Jsem v rybízové spisovně. Mám tu přehled. Mám tu myš Evelínu. Společně pracujeme na spisu Ptáka poznáš po peří, vlka po srsti, člověka po řeči, Vopajšlíka po skřípotu. Černý element vydává při přesunu mezičasem a meziprostorem nadšeně skřípavé zvuky, přerušované jen občasným vykviknutím. To když zakopne. Nezakopává jen na schodech. Zakponul o práh u dveří. Vymetl půlku chodby, vyskočil, skřípavě zajásal a pokračoval v přesunu. Zakopnul o trs trávy u řeky. Začal se kutálet ze svahu do řeky. Po zařvání holky nastartoval pud sebezáchovy. Vytřeštil baterky, vysunul brzdné cepínky a zastavil se. Veselým zaskřípáním občerstvil pobledlou holku a zmizel do roští. Naději holky, že v roští chvíli setrvá a bude pět minut klid, zmařilo vzápětí vítězné skřípání a radostné výkřiky holky Marcelky „Jééé, Vopajšlíčku, ty jsi krásně přistál na stole, to nevadí, kafe utřeme, střepy sesbíráme, pojď se pochovat...“ Na zavytí holky, velké, že jí brzy budou vomejvat, odpověděl Vopajšlík zvláště procítěným zaskřípěním.

8. 7. 2011 14:45
Jsem nadšenej kocour. Je tady!! Je tady! Ne Vopajšlík. Ten je všude a nikde. Jiřinka je tady! Jsem v její náruči. Vrním. Dávám jí pusy čumákovky. Vrkám jí do ucha drobné výčitky. Jak to, že mne opustila?? Opustíš-li mne, nevyhynu, ale vzroste spotřeba růžových náplastí! Opustíš-li mne, taky nevyhyneš, ale nějaký balíček resuscitačních prostředků pro trpícího mě bys mít mohla... JO!! JO!! Jsem šťastnej kocour. Má. Jiřinka. V tašce. Náplasti. Hodně. Jsem pro svět a vědu zachráněnej kocour. Navíc jsem blaženej kocour. Jiřinka mi šeptá do sluchového čidla, že jsem jí strašně moc chyběl. No však! Já bych si taky chyběl.

14:56
Jiřinka přestala šeptat. Zbystřila. Zaposlouchala se. Pak se zeptala, co to je za divné zvuky. Jestli tady letos zase hnízdí chřástal. Zpoza chalupy vyběhla holka. Moje. Velká. Uštvaným hlasem ze sebe vychrlila, že „to není chřástal, ale daleko horší případ, ahoj Jiřinko, to je dost, že jsi tady, já pak přijdu, teď musim najít Vopajšlíka.“ Jiřinka pravila, že by ho chtěla vidět. Holka odvětila, že to ona taky, protože už ho půl hodiny neviděla, jen ho slyší. Na to se od pergoly ozvala Marcelka: „Neboj, je tady.“ Od řeky zazněl hlas holky, mojí, prostřední: „Vopík je tady se mnou,“ od dřevníku volá kluk Tomáš: „Teto, neboj, Vopik mi tu pomáhá se dřevem,“ od lavičky za chalupou haleká druhá Marcelka: „Vopíííík je u mněěěěě, jíme spolu rohlík,“ a od hřiště velkou holku uklidnila nejmladší holka: „Mami, je tadýýýý, honí tenisák.“ Jiřinka znejistěla a vykulila na velkou holku oči: „Proboha... kolik jich máte a to se všichni jmenují Vopajšlík??“

11. 7. 2011 13:20
Jsem pracovitej pilnej pozornej kocour. Nic mi neunikne. Neunklo mi, že se něco chystá. Prý došlo k nejhoršímu. Prý se musí vyklidit dřevník. Musí se vyklidit, aby nespadl. Prý je značně rozkolísán a rozvrzán, protože po něm pořád skáčou a rajtují nějací nenechaví vandalové. Nevím tedy, kdy je tam velká holka viděla. Jsem v dřevníku každý den několikrát, ale žádné vandaly jsem tam neviděl. Tsunamissy a Kalassymita také ne. No. Jsem ale rád, že vandalové dřevník rozkolísali, protože mám možnost uplatnit své bohaté pracovní a vědecké zkušenosti při pracovní činnosti.

13:30
Jsem předvídavej kocour. Správně jsem předvídal, že bez mé pomoci by to nešlo. Jde o složitou pracovní záležitost, která vyžaduje dodržení postupu. Původně stanovila postup holka. Velká. Moje. Řekla, že nasekané dřevo se bude z dřevníku vyndavat na kolečko. Kolečkem se převeze ke kůlně. U kůlny se vyndá. Složí se před dřevo nenasekané, tedy polena. Po vyprázdnění kolečka se pojede pro další dřevo, naloží se, odveze se, vyloží se, odjede se... a tak pořád až do cíle, kterým je prázdný dřevník. PCHE!! Jsem systematickej kocour. Nemám rád neřád! Práce vyžaduje řád. A ten jsem do konání svých holek vnesl. Především jsem jim vysvětlil, že není možné brát dřevo nahodile, jak jim padne pod ruku. Je třeba vybírat, které kousky budou naloženy přednostně. Přednostně musí být naloženy ty navrch. Obětavě jsem přednostní kousky označil vlastním mourovatým tělesem. Otázky holky, proč musím sedět zrovna na těch kusech, které chce vzít, jsem velkoryse přešel. Pokusy holky odebírat dřevo z prostředka řady jsem také přešel – na holky rameno poté, co se dřevo začlo kácet a sypat. Otázku holky, jestli nechci jít na střechu, k řece, nebo rovnou úplně někam do háje, jsem také neřešil. Jsem zodpovědnej kocour a nemohu se nechat rozptylovat nedůležitostmi, když mám před sebou důležitý vědecký úkol – správně vytyčit trasu pro kolečko. A nejen vytýčit, ale také po ní holku vést a dovést od bodu D – dřevník až k bodu K – kolna. Nemohu dopustit, aby bloudila!!

13:45
Holka se chopila kolečka, zasupěla, zabrala. Zodpovědně jsem nakráčel před kolečko. Velmi, velmi důstojně, vědom si závažnosti svého poslání, jsem kráčel před kolečkem a razil mu cestu neprobádanou trasou. S hrdostí jsem vnímal, že bez mé navigace by přesun kolečka nebyl možný, protože holka místo, co by se soustředila na trasu, plýtvala energi pokřikováním na nějakého mameluka, který se má okamžitě uhnout nebo aspoň zrychlit, jinak bude přejetej.
Po dosažení bodu K jsem hbitě přistoupil k výkonu další důležité fáze. Vlastním mourovatým tělesem jsem holce přesně stanovil místo, kam má dřevo skládat. Šlo o pohybově náročný úkol, protože dřevo skládala i prostřední a nejmladší holka a musel jsem vyvinout značné úsilí, abych stihl ukazovat místa všem třem. Nejsem ale žádné vořezávátko. Stihl jsem to. Za to jsem byl stíhán nevlídnými pohledy velké holky, která se zřejmě obávala, že se zbytečně vysílím a budu vyžadovat resuscitační náplasti. Jsem sebezáchovnej kocour a vysílení jsem předešel tím, že od bodu K k bodu D jsem se nechal přepravit v kolečku, čímž jsem docílil jeho plynulého vytížení. V polovině trasy ke mně do kolečka přistoupilo Tsunamissy. Tím jsme vytvořili historicky první hromadnou veřejnou dopravu v osadě. Požadavek Kalassymity, že se nebude mačkat s námi v dopravním prostředku a chce vlastní taxi přepravu na holky zádech, zamítlo taxi s odůvodněním, že už tak si připadá jako pitomec a uvažuje o kočkocidě. Zmínka o kočkocidě pobavila Tsunamissy natolik, že při kontrole dřeva v dřevníku začalo zadními hrabáky odkopávat naskladněné dřevo. Znemožnilo tak plynulost nakládání, protože velká holka odmítla být praštěná letícím polínkem. No. Jako by bylo ještě co zkazit, že jo.
Pracovní výkon naší úderné pilné jednotky si nenechala ujít holka Manka. Ocenila hlavně můj bezchybný navigační systém, jehož princip jí popsala velká holka: „Jo. Fakt mi takhle překáží před kolečkem pokaždý, když jedu. A čím víc nadávám, tím jde pomaleji.“
Tsss. TSS! Nevděk světem vládne! Prý pomaleji!! Musím jí doporučit, aby si zopakovala mé spisy Práce kvapná, málo platná a Kde je kocour, tam je cesta!! Už jsem byl skoro uraženej. Kocour. Ale holka Manka se přestala smát a uznale řekla: „No to musím říct Jardovi, aby se přišel kouknout, jak ti krásně pomáhají!“
JO!! JO!! Jsem hrdej. Kocour! Konečně někdo ocenil naši pomoc, snahu a zásluhy. Pyšně jsem rozvlnil mourovaté kormidlo, napřímil vousky a zvedl důstojně hlavu.
A velká holka řekla: „Jo. To jo. Pomáhaji. Pomáhaji mi. Do blázince.“

Piškot Pišutka v.t.

Foto: Zrakovými čidly pečlivě vyměřuji trasu transportu dřeva, zde bod D - dřevník.



Obsah se nahrává...


Sdílejte!  |  O sdílení
Sdílet přes e-mail Sdílet na Facebooku Odeslat pomocí Facebook Messengeru Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+







19 komentářů

Pro přidání komentáře se prosím přitlapkujte.

Luci + 4
KocouřákLuci + 4  Datum2. ledna 2013 20:43

Ale Hani, vždyt máte na Mk tolik úžasných obdivuhodných originálních deníků :-D

Hanako
KocouřákHanako  Datum2. ledna 2013 15:40

halooooo já chci spisek prosím prosím, Pišínku slituj se, drapni holku k tlápesnici a šup šup drásat spisek

chipushit
Kocouřákchipushit  Datum11. prosince 2012 17:05

Piškotku, nějak jsi se nám odmlčel... nebyl by další spis, pane Profesore?
Co Vopajšlík, účastnil se také hromadné dopravy v osadě?

Hanako
KocouřákHanako  Datum28. listopadu 2012 0:05

Halooo halo nebyl by další spise prosííííím, sííím sim badateli, zima na krku, deprese za komínem tak at se zařehtáme nad spiskem

adelnik
Kocouřákadelnik  Datum12. října 2012 15:06

:-))))) MHD je super! Díky Profesore!

Radava
KocouřákRadava  Datum8. října 2012 13:06

Pišutko, ty jsi prostě úžasný kocour. Super zápisek.

Moni
KocouřákMoni  Datum7. října 2012 14:56

HAHAHA, už vím, kde byla Nelinka čerpat inspiraci při vytyčování přesunu těžké klimatizace z bytu na půdu. :-DDDDDDDDDDDD

Alča
KocouřákAlča  Datum6. října 2012 14:29

Pišutko jako obvykle super !!!!!!

Karla z Končin
KocouřákKarla z Končin  Datum5. října 2012 23:00

:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Co dodat, pane profesore, děkuju a posílám děkovnou ňufákovku

Hanako
KocouřákHanako  Datum5. října 2012 20:59

Och Pišínečku skvostnej zápisek.,valím bulvy na ty cepínky a Vopiho hemžení. Mno jo a holka takřka slzela že ji tak šikovně naviguješ a ještě zvládá vozit zbytek posádky. Uznávám že pokud by dělala osobní taxi Kalamissitě kolečko by se jí v předklonu vozilo opravdu opravdu špatně, hihi, uplně ji vidím. Mnuck zase napiš

Aglája
KocouřákAglája  Datum5. října 2012 20:38

Pišínku, nadrásnul si to SKVĚLE. Jsem unešená,hi hi. Vopajšlíkovi cepínky, vyvalený čidla a hlavně to, že dokázal být na pěti místech najednou:-)))) Jiřinka se ptala správně, kolik jich máte. Tvá obětavost se kterou si pomáhal vozit dřevo, to se jen tak nevidí. Přemýšlím, jak bys mne navigoval při rytí. Díky moc, bavila jsem se královsky a že jsem to teď večer potřebovala.

Betty
KocouřákBetty  Datum5. října 2012 19:46

Pišutko, já z tebe jednou umřu, smíchy :-)))) Bomba. Díky za super zápisek, který mne po tomhle šíleném týdnu zase nakopl do života :-))
„Proboha... kolik jich máte a to se všichni jmenují Vopajšlík??“ Máte štěstí, že byl jenom jeden, ještě aby jich bylo víc :-)

beta.1
Kocouřákbeta.1  Datum5. října 2012 14:08

Pane profesore,díky,díky, za opět velmi čtivý a zábavný zápisek:-))))))))

Leemet
KocouřákLeemet  Datum5. října 2012 14:06

Tak cepínky a Vopajšlík všude a nikde zároveň mě dostali:)))) Děkuju, a jsem mooc ráda že koťátka u nás nemají za prdelkama raketky na hyperpohon jako Vopi:)))

PetraS
KocouřákPetraS  Datum5. října 2012 12:47

Pane profesore jsem velmi vděčná, že jste pouze jediný vyjímečný exemplář. :-))) Opět úžasný zápisek.:-)

Polter.geist
KocouřákPolter.geist  Datum5. října 2012 10:06

Pane profesore, nedejte se odbýt. Vaší pomoc je třeba opakovat neustále a při každé sebemenší příležitosti. Uvidíte, že nakonec ji holky ocení :)

Karolína + MZR
KocouřákKarolína + MZR  Datum5. října 2012 9:18

Chechtám se tu jak opičák.
Piškote vědecký, opět na jedničku. Povídání přímo úžasně plasticky popsané, jako kdybych tam seděla!

chipushit
Kocouřákchipushit  Datum30. září 2012 14:37

Teda pane Profesore, jak Vy dokážete vše organizovat... Nejvíc mě rozesmála Vaše hláška o zřízení veřejné dopravy - úplně jsem to viděla.

Interima
KocouřákInterima  Datum30. září 2012 9:22

Pane profesore, jste dokonalý koordinátor :))))) Po přečtení Vašeho zápisku mám poprskaný monitor :)))) Obzvláště obdivuji, jak dokážete stihnout tolik věcí najednou: organizace transportu dřeva, navigace kolečka, zřízení veřejné hromadné dopravy!!! Moc děkuji za projasnění nedělního dopoledne :)))))))))))))))))))))

Výše uvedené názory a komentáře nevyjadřují stanovisko Modrého kocouře.cz. Modrý kocouř.cz si vyhrazuje právo příspěvky odporující dobrým mravům, v rozporu se zákony nebo obsahující reklamu smazat.

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (18x)
Reklama

Reklama

Modrý kocouř.cz (c) 2024

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube

Tyto stránky používají soubory cookies, abychom vám usnadnili a zpříjemnili jejich procházení. Rozumím
Jak cookies používáme?

Top