Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se! Registrací souhlasíte s podmínkami používání.
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Nahrává se...
Datum5. ledna 2013  |  KočičákPiškot Pišutka  |  Zobrazení celkem/dnes1 025 480 145x / 3x

Kočrespondence pana Profesora - Rekonvalescence

Kočrespondence pana Profesora - Rekonvalescence

Čaumňau, kočlego Bubýku,
jsem zasněnej. Kocour. Zasnil jsem se nad vzpomýnkami na tebe a vydíš, už pýšu jako ty. To bude tim, že jsy měl na nás velkí vlyf a pořád máš, to přece výš. A výš i to, že jsy tu s námi pořád, a proto je možná zbitečné, abisem ti psal, kdiš o fšem, co se tu děje, stejně výš. Ale mohlo bi ti něco uniknout, a tak to radšy zapýšu.

Ale zapíšu to už radši po svém, Bubý, víš, ona tvoje kočičtina fakt nebyla zrovna... hm... spysovná. Totiž, spisovná. A každý má psát, jak mu zobák, totiž, psací drápek narostl.

Tak já teda píšu:

Srpen 2011
A kruci! Kruci! Jsem rozčilenej. Kocour. Zase nás odvlekla. Holka. Velká. Domů. Z chalupy. Neuposlechla mého upozornění, že černý element pořád padá a je třeba setrvat tam, kde jsou stromy. Doma stromy nejsou, takže nemůže zlepšovat lezecké výkony. Holka to neuznala s odůvodněním, že úplně stačí, když se element přeráží na schodech, netřeba, aby se zdemoloval ještě pádem ze stromu. No. Dále povidala, holka, moje, velká, něco o operaci. Holky, mojí, prostřední, nejoblíbenější. Jsem velmi rozčilenej kocour. Slovo operace nemám rád a když ho slyším, okamžitě se autoevakuuji do bezpečí spisovny.

Jsem pobavenej. Kocour. Element se rozhodl, že to holce osladí. Taky ho rozčílilo, že nemůže trénovat stromolezení. Sladí to holce vydatně. S neustálým skřípáním hopká po území, dožaduje se vypuštění ven. Po vypuštění na dvoreček zjistí, že tam není tráva ani stromy. Málo prostoru. Skřípne. Chce dovnitř. Skřípne, vletí na schody, zakopne, spadne, skřípne. Prolítne obývákem, skřípne, chce ven... skřípne, chce dovnitř... Nejvíc chce ven – dovnitř - ven - dovnitř – zpátky - skřííp - ven... v noci. Svou skřípavě-protestní trasu bere zásadně přes hlavu. Holky. Spící. Tedy nespící. Je už zoufalá. Holka. Nejvíc zoufalej je ale element. Chce ven, chce stromy, chce trávu, chce vééén, skřřííp.

A kruci! KRUCI!! Jsem hodně rozčilenej kocour. V pokoji holky, mojí, prostřední, nejoblíbenější, je taška. Okamžitě jsem provedl samosbalení. To jsem prostě celej já. Vždycky vím, co mám činit. Velká holka mi ovšem vyčinila a  provedla vybalení rozčileného mně. Tss. Prý jsem vedle jak ta jedle. Prý nikam nejedeme. Teda jedeme, ale beze mě. Jede holka, moje, prostřední. S kolenem. Jede s kolenem, které se jí vyklubuje. Až se vrátí, tak se jí už koleno vyklubovat nebude. Tak se mi zdá, že se tady klube nějaká podvratná akce.

JO! Jsem předvídavej kocour! Předvěděl jsem to dobře. Vyklubala se. Akce. Podvratná. Zmizela mi moje holka!!! Jsem tesknej kocour. Jsem naštvanej kocour. Opustila mě! Jsem opuštěnej zoufalej kocour a hrozí mi vyhynutí. Velká holka mi poskytla první pomoc a při podávání resuscitačních růžových náplastí mi sdělila, že nemám být zoufalej, že prostřední holka už má koleno nevyklubovací a přijde brzy domů a že se jí po mně taky stýská. No však!! Mně by se po mně taky stýskalo.

JOOOOOOOOOOO!! Jsem šťastnej. Kocour! Je doma. JE DOMA, holka, moje, prostřední, úplně nejvíc nejoblíbenější. Už když jsem venku slyšel hlasy, holek, mých, tak jsem vletěl do předsíně. Zaujal jsem důstojnou pozici uvítacího výboru a když moji holku vpodpíraly holky do chodby, rovnou jsem jí vletěl do náruče. Musela upustit ty divné klacky, o které se opírala, vypadala jako čáp, protože stála jen na jedné noze, tu druhou měla v divným černým pouzdře a celá divně voněla, ale byla doma!! Byla zase se mnou. Zpíval jsem vrnivou Ódu na radost, třel jsem čichové čidlo o celý její čumák, blahem jsem pouštěl chlupy a v nadšení největším jsem štěstím začal slintat. No co. I my vědci máme slabé chvilky, no.

Nejsem kocour. Jsem těleso. Léčebné. Rekonvalescenční. Léčivé. Jsem mourovaté těleso, které přiležením – prosím neplést si s přiložením – pečuje o uzdravení kolene. Holky. Mojí. Prostřední. Přiležení tělesa denně několik hodin má výsledky. Na kontrole prý doktor žasl, jak neuvěřitelně rychle a dobře se hojí. Koleno. No však!! Ještě aby ne! Nejsem žádné mejdlo. Dobře vím, co dělám a proč to dělám. Holka říká, že jak těleso přilehne, hned to bolí méně. Velká holka řekla, že když jsem jí lehával na nemocných ledvinách, taky hned bolely méně. No jasně! My mě nemít, museli bychom si zoufat a žebrat u doktorů o léčebné jedy. Naštěstí mě máme, takže můžeme užívat výhradně přírodních přirozených účinků mourovatého tělesa.

Je bezradná. Holka. Velká, Je bezradná z černého elementa. Ten je zoufalej. Pořád víc. Viditelně a hlavně slyšitelně. Holka řekla, že takhle to nejde dál. Že takhle element utrápí sebe i nás.

Neutrápí! Neutrápí se. Element. Černej, skřípavej, po lítání venku toužící. Našla mu nový domov, holka, moje, velká. Už je tam. Má tam prý velikou zahradu (ještě, že nejsem závistivej, kocour), keře, stromy, trávu. A hlavně tam má dva dvounožce, kteří se do něj zamilovali a plní všechna jeho přání na první skřípnutí. Jo a schody, na kterých může vesele zakopávat, tam má taky.

Piškot Pišutka v. t.

Foto: Léčitelskou tlapkou kontroluji stav kolene. Holky. Mojí. Prostřední. Další dokumentace mých léčitelských metod a terapií v albu.



Obsah se nahrává...


Sdílejte!  |  O sdílení
Sdílet přes e-mail Sdílet na Facebooku Odeslat pomocí Facebook Messengeru Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+







17 komentářů

Pro přidání komentáře se prosím přitlapkujte.

BáraP
KocouřákBáraP  Datum10. ledna 2013 17:38

tak určitě...není to tak dávno, kdy jsem se dostala do příšerného stresu...srdce mi bušilo jako o závod až jsem myslela, že mi z hrudníku vyskočí...merlinek přišel, stočil se do klubíčka přímo na místě, kde se nachází srdce a okamžitě začal příst...jsou to miláčkové...:)

Luci + 4
KocouřákLuci + 4  Datum9. ledna 2013 17:52

Báro :-) Odchlupování ortézy před každou kontrolou byl vždycky půl hodinový proces a stejně v ordinaci, jak tam mají ostré světlo, na černé ortéze vždycky zářily mourovaté chloupky :-) Vzhledem k tomu, že holka, prostřední, měla v nemocnici s sebou plyšového Piškota ( fakt, jako živej) a fotku chlupounků na stolku a při návštěvách se v podstatě řešilo jen koleno a pak jak se má Piškot? Co dělá? Co měl, aby nevyhynul? atd. atd. a sestry to nemohly neslyšet, tak jsme jim byly jasné a nějaké chloupky na ortéze nikoho překvapit nemohly :-) A Piškot fakt na koleni holky ležel, stejně jako léhaval na mých ledvinách a svého času ( jsem si vzpomněla) i na zlomené ruce nejmladší holky. a ted prostřední holka lehla s chřipkou, má kašel, horečku no a kde leží mourovatý léčitel? Ano, holce na hrudníku a je mu úplně jedno, že vyšiluji, že ty bacily od ní chytne. Jsem 100% přesvědčená, že kočky léčivé a léčitelské schopnosti mají a pohled na pečlivě léčícího Pišutku mně dojímá ( má u toho strašně starostlivej výraz :-) )

Piškot Pišutka
KočičákPiškot Pišutka  Datum9. ledna 2013 17:42

Aglájo, holko moje, oblíbená, přes záda a kyčle jsem taky zkušenej.Léčitel. teda kocour. Patu jsem ještě neléčil, ale všechno je jednou poprvé, rád otestuji své schopnosti na tvé patě, bude to rozšíření mých léčitelských působností. Jen teda koukám, že nebude vědět, kam mourovaté těleso přiležet dřív... Pobyt bych viděl nejméně desetidenní, aby to mělo účinnost, terapii doplníme drápkovou akupunkturou, kterou skvěle ovládá ředitelka Missy a dále pak uplatníme terapii léčebného zpěvu, zajistí krákora Lassy a rehabilitační cvičení, zvané Hledáme-li ukradené ponožky, lezeme po čtyřech. Upozorňuji, že jsme privátní zařízení, nemáme smlouvu s pojišťovnami a přijímáme pouze samoplátce, ééé, šunkoplátce. S pozdravem Léčitelům zdar, chlupatým zvlášť! Piškot Pišutka a jeho zdravotnický tým

Aglája
KocouřákAglája  Datum9. ledna 2013 15:12

No, jo, Báro, ale Merlinek jasně věděl kde má léčit, příkládat hojivé obklady ve své podobě a vy to odmítala? Ale chápu, asi to nebylo příjemné.

BáraP
KocouřákBáraP  Datum9. ledna 2013 10:57

Taky se pan doktor divil, proč je ta orteza pořád tak chlupatá? :-) my ty naše chlupatý léčitele nemít...jen jednou jsem "neocenila" péči merlinkovu...minulý rok jsem si při pádu ze schodů prokousla ret...6 stehů...potrebovala jsem to ledovat...vůbec celý obličej, aby se změnil z tvarů masajske ženy zpátky na můj...zaboha jsem mu nemohla vysvětlit, ať si na mě leží kde chce, ale od obličeje se drží dál :-D

Aglája
KocouřákAglája  Datum8. ledna 2013 23:25

Pišínku, ještě jsem zapomněla fňukat, že mne bolí záda, kyčel a taky pata, jako čert:-( tak já se zastavím na masáž, jo? Nějakou delší, vlastně by byl ideální lázeňský pobyt. Šunku vezu.

Moni
KocouřákMoni  Datum8. ledna 2013 22:38

Já holce prostřední tááák závidím tu láskyplnou léčitelskou péči :-)

Matýsek z Kočičí naděje H
KocouřákMatýsek z Kočičí naděje H  Datum8. ledna 2013 12:31

Pane Profesore, co slovo, to perla! Bylo nám bez Vás smutno. Tak uctivé klanění!

Aglája
KocouřákAglája  Datum8. ledna 2013 12:05

Pišínku, my máme konečně vánoce, že jo? Když si přidal další deníček:-))) o díky, díky. Prostřední holka má velké štěstí, že tě má, takovou léčbu jinde neschrastí... Vrnící a slintající pan Profesor, hmmmmmmmm. Pan doktor netuší, že jako léčebnej prostředek jsi dokonalej. Posílám omuckání.

Hanako
KocouřákHanako  Datum8. ledna 2013 11:22

teda to je léčebnej postup, jasně že felčarovy vypadly bulvy když viděl ten progres. Neb kočíčí lékař je nejlepčí meducínka. Hlavně že je Vopínkovi královsky dobře, podávej prosím pravidelně hlášení jo

Karolína + MZR
KocouřákKarolína + MZR  Datum8. ledna 2013 10:58

Doufám, že zajedeš někdy zkontrolovat, co si černý element vzal k dobru z Tvých rad, třeba budeš příjemně překvapen, jak mu jde lezení po stromech. Vždyť on se vlastně styděl před mistrem!
A Betty - my nemít Pišutku, budeme si ho snad muset vymyslet, abychom si nemuseli zoufat.

tatiana
Kocouřáktatiana  Datum8. ledna 2013 10:20

Hezký, jak ses o svoji nejmilovanější holku staral, Piškotku. Určitě je už vyléčená. A černý element se má teď dobře, někdy je třeba udělat takového bolestné rozhodnutí v zájmu čtyřnohých elementů-já to mám taky tak....

Karla z Končin
KocouřákKarla z Končin  Datum6. ledna 2013 16:34

Pišutko, strčíš všechny doktory do kapsy :-)))

Alča
KocouřákAlča  Datum6. ledna 2013 14:00

Lékař léčí, ale Pišutka uzdravuje:-)))

Betty
KocouřákBetty  Datum5. ledna 2013 10:16

Už, to jsem ráda, že to nakonec všechno dobře dopadlo. S elementem, že se neutrápil, s vámi, že jste se nezbláznili a s kolenem, že se uzdravilo. Pišutko, my tě nemít, museli bychom si zoufat :-)))))))))))

Betty
KocouřákBetty  Datum5. ledna 2013 9:37

Jupííííííííííí, slávááááá, je to tadýýýýýý, další deníček :-))))
Tak a teď si ho jdu v klidu přečíst :-))

chipushit
Kocouřákchipushit  Datum5. ledna 2013 2:22

Jj, není nad živé teplo...

Výše uvedené názory a komentáře nevyjadřují stanovisko Modrého kocouře.cz. Modrý kocouř.cz si vyhrazuje právo příspěvky odporující dobrým mravům, v rozporu se zákony nebo obsahující reklamu smazat.

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (39x)
2
Jsme v pořádným svrabu (33x)
3
Naléhavě hledáme dobrovolníka pro pomoc ... (16x)
4
Otázka dne: Vzdali byste se kočky kvůli ... (16x)
5
Peterbald (16x)
6
Kdo mi to vysvětlí? (13x)
7
Oči koček a možné problémy (13x)
8
Recenze knihy - David Michie: Dalajlamova kočka (13x)
9
Vyhlášení NEJ fotky května 2022 (12x)
Reklama

Reklama

Modrý kocouř.cz (c) 2024

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube

Tyto stránky používají soubory cookies, abychom vám usnadnili a zpříjemnili jejich procházení. Rozumím
Jak cookies používáme?

Top