Zlomený špičák
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
F4ust
|
Předmět: Zlomený špičák Přitlapkováno: 27. 5. 2009 17:27:45 |
|
|
ahoj, během odpoledne jsem slyšel tichý naříkání a po delší obhlídce jsem zjistil, že si můj roční kocour pro mě nepochopitelným způsobem zlomil zub - špičák. má ho zhruba o třetinu až polovinu kratší a tekla mu z něj krev, teď už neteče a kocour se uklidnil, nepůsobí, že by ho to nějak moc bolelo. docela mě to ale vyděsilo a chci se zeptat, jak mám dál postupovat, mám za to, že mléčné zuby už jsou půl roku pryč, existuje veterinární řešení, jak dát zub zase dopořádku, nebo je to nesmysl? mám jezdit za veterinářem, nebo je to zbytečné? jestli to neovlivní jeho apetit ještě nevím. díky! |
|
|
Odpovědět
|
|
kaba
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 5. 2009 18:03:51 |
|
|
Určitě bych navštívila veterináře. Pokud kočičákovi tekla krev ze zubu, je zřejmě poškozeny hlubší vrstvy zubu(nejen sklovina). Mohla by se tam dostat infekce a to by nebylo dobré. Veterinář Vám určitě poradí co s tím. Pokud je zlomený hodně, tak ho asi vytrhne.
Naposledy upravil kaba dne 27. 5. 2009 19:15:58, celkově upraveno 1 krát |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Zlomený špičák Přitlapkováno: 27. 5. 2009 18:10:16 |
|
|
Jednoznačně navštívit veterináře. Ten by měl zhodnotit, zda se pokusí zub zachránit, nebo zda půjde ven. Každopádně nenechat to být, protože se do zubu může dostat infekce. A navíc je to i bolestivé. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
PAVITA
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 5. 2009 11:20:52 |
|
|
Ahoj, moje kocenka si take zlomila cca. v roce spicak, ani nevim kdy a jak,ale nic jsem s tim nedelala, nejevilo se , ze by ji zub bolel, zjistili jsme to az na pravidelne prohlidce u veta.Takze mam doma takovou pizizubku
pavla |
|
|
Odpovědět
|
|
|