kotě se bojí kočkolitu v záchůdku...
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
gluminka
|
Předmět: kotě se bojí kočkolitu v záchůdku... Přitlapkováno: 26. 9. 2007 20:32:32 |
|
|
Zdravím všechny kočičí milovníky. Mám na vás takovou prosbu. Nikdy se mi nic podobného s kočkou nestalo, tak si nevím rady. Našla jsem asi 10ti týdenní kotě - kočičku a donesla si ji domů.
Kotě je OK po zdravotní stránce, ale neumí chodit na záchůdek a dokonce, když ho na něj do kočkolitu položím, vyděšeně uteče pryč a čůrá nejraději na textílie - deku, gauč, koberec, hadr na podlahu apod. A bohužel nejen čůrá, ale i kaká.
Jednou se mi povedlo chytit ji, když čůrala na koberec a rychle ji přemístit na záchůdek, abych ji ukázala, kde má čůrat...ale jakmile se dotkla nožičkami kočkolitu, začala zběsile hrabat a utekla pryč. Máte, prosím, nekdo radu, jak naučit kotě nebát se kočkolitu a chodit na záchod?
Moc děkuji. |
|
|
Odpovědět
|
|
Kačátko
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 9. 2007 6:36:01 |
|
|
Dobrý den,
nepíšete, jaký používáte kočkolit. Kotěti očividně nevyhovuje, takže budete asi muset vyzkoušet něco jiného. Případně dočasně používat něco "hrabacího", co se venku běžně vyskytuje a do čeho chodí čůrat/kakat venkovní číči: písek, hlína. Postupně to můžete míchat s kočkolitem, aby si kotě zvyklo a šok z "civilizace" nebyl tak veliký
Samozřejmě bedýnku s pískem bude nutné často měnit...
PS: ještě mě napadlo, že jestli máte krytý záchod, tak se v něm může bát. Proto utíká. _________________ Kačátko+Elsa, Čičik a Ošklivka |
|
|
Odpovědět
|
|
Klára R
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 9. 2007 7:19:47 |
|
|
Když jsem ještě bydlela s rodiči, měli jsem malou kočičku nalezence a stejný problém. Vyřešili jsme to tak, že jsme kočičku zavřeli i se záchůdkem do koupelny a nechali jí tam samotnou, aby si mohla záchůdek v klidu vyzkoušet, dali jsme ji otevřený záchůdek a jemný zverlit. Nejdřív to bylo kruté, protože nechtěla být sama, ale později, když jsme našli první hrudku v záchůdku, jsme ji hodně chválili a pustili ji na chvíli z koupelny a to jsme dělali pořád dokola až si to zapamatovala a už nidky jsme nenašli loužičku a máme ji již 6 let. |
|
|
Odpovědět
|
|
|