koťátko kastrace
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
bia2
|
Předmět: koťátko kastrace Přitlapkováno: 20. 1. 2009 12:45:33 |
|
|
Dobrý den,
vím, že je tu toho už napsáno hodně o kastraci a mrouskání, ale chtěla bych se Vás zkušenějších zeptat..Naše kočička začala v necelých 5měs mrouskat, což jsem byla překvapená že tak brzy..
Na veterině jsem si ověřila, že to možné je, že kastrace by ale byla možná v 6měs. Jaký na to máte názor, budu se snažit to co nejvíce asi oddálit(jak jsem se tu hodně dočetla)uvidím jaký bude asi průběh..
děkuji za rady či nějakou zkušenost |
|
|
Odpovědět
|
|
Leemet
|
Předmět: Re: koťátko kastrace Přitlapkováno: 20. 1. 2009 13:14:48 |
|
|
Dobrý den,
máme 5ti měsíční kočičku. Měla výrůstek v tlamce, který musel být operován a zároveň s tím byla provedená i kastrace. Také se mi to zdálo v 5 měsících brzo, ale vet říkal, že to je v pořádku, důležité je, aby měla kočička víc ka dvě kila. S tím věkem mi přijde že každý veterinář má svůj názor a také zkušenosti. Pokud by kočička strádala, zhubla, s kastrací bych neváhala. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: koťátko kastrace Přitlapkováno: 20. 1. 2009 13:27:14 |
|
|
Vyčkejte do dalšího mrouskání a podle toho uvidíte, co a jak. Pokud by přišlo až za měsíc, není problém jí pak vykastrovat, pokud je zdravá a dobře rostlá.
Pokud je drobnější nebo by mrouskání přišlo dřív a bylo intenzivní, tak je tu možnost podání injekce antikoncepce. Sice se nedoporučuje, ale pro jednou to není až to tolik neuškodí, jako její pravidelné a časté podávání. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
bia2
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 1. 2009 13:39:09 |
|
|
děkuji za rady.. Určitě počkám do dalšího mrouskání..
Rostlá je dobře, myslim že určitě bude mít ke3kg zatim papá vše v pořádku..Uvidíme, o antikoncepci zatim neuvažuji, jelikož je to bytová kočička, jen jedině kdyby měla tendence utíkat za venkovním kocourem, se kterým se packuje přes sklo:))
Zatim se neprojevuje nějak více hlučně, ale je to k nevíře, jak s hravého koťátka stala jenom tulící kulička a hodně upovídaná:)) no sranda:)) |
|
|
Odpovědět
|
|
|